S-a născut din dragoste. Dar nu dintr-o dragoste împărtăşită, ci dintr-o dragoste dăruită şi cuibărită într-un suflet regăsit. Un suflet ce a rătăcit, şi în rătăcirile lui a ajuns până în deşert, în propriul deşert. A traversat, el… sufletul a traversat propriul deşert, a rătăcit prin nisipul fărâmiţat din trecut, amintiri, dorinţe înecate, resturi adunate din visuri fugite. A supravieţuit furtunilor şi verdele i-a înmugurit în primăvară. Deşertul a rămas în urmă şi mugurii s-au înmulţit. Din muguri au ţâşnit gânduri ascunse, au picurat cuvinte, şi rimele s-au încrucişat. Un amalgam de stări s-a întrupat şi a născut. L-a născut pe el, pe Micuţul.

SuperBlogS-a născut la şapte luni, cu noroc sau fără, singur, fără naşă, ursitoarele nu l-au binecuvântat, nici nu au ştiut de apariţia lui. S-a hrănit intens cu gânduri nestinse şi le-a ars în rime, în rânduri, în pagini nesătule de cuvinte. Cuvintele le-a suflat şi le-a trimis în lume, ca pe nişte ambasadori, în căutare de lumi prietene. Şi cuvintele au scormonit totul în jur, au navigat prin pagini, au plonjat printre emoţii şi stări. Au cunoscut o lume fabuloasă, au ajuns până în miezul ideilor, şi s-au întors mai pline şi mai bogate.

A început să umble de-abuşilea, apoi… încet, încet, s-a ridicat şi a învăţat să meargă. Şi mersul l-a purtat în urma cuvintelor, a cuvintelor căutătoare de emoţii. Paşii săi, timizi la început, şi stingheri, l-au purtat spre săli unde cuvintele îşi dau întâlnire, unde scenele sunt inundate de comentarii, unde cortinele tremură a metafore. S-a aşezat cuminte într-un colţ şi a gustat avid din nectarul atmosferei găsite, a respirat ca un muribund aerul tonifiant al acestor întâlniri. Aşa s-au derulat primele lui ieşiri în lume. Apoi şi-a făcut prieteni, i-a invitat în propriul univers, şi stinghereala s-a stins printre rânduri.

Acum, la câteva luni de la naştere, micuţul are un grup de prieteni, un grup mic dar frumos şi talentat, un grup cu care îşi împărtăşeşte gânduri şi emoţii. Micuţul a devenit un adevărat ştrengar, pus pe şotii, dornic de distracţii şi de provocări. Şi pentru că îi plac atât de mult provocările, m-am gândit să îl înscriu la SuperBlog. Micuţul mi-a spus că aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu atâţia bloggeri talentaţi, cu stiluri şi “cerneli” diferite, întâlnirea cu cei care scriu din plăcere, cu cei care se trezesc printre gânduri şi care adorm printre rânduri. Şi multe poveşti, şi multă distracţie, şi prieteni…

Blog-ul lui Adrian va fi prezent pentru prima oară la SuperBlog.

 

Baftă concurenţilor! Şi distracţie maximă!…


35 Comments

 1. Nu va fi prezent “Blogul lui Adrian”, ci insusi Adrian, micutul sensibil si talentat.Sunt bucuroasa sa fiu langa el, aici, acolo, oriunde metafora, poezia , frumosul sunt la ele acasa.Succes, dragul meu MARE prieten!

  • Îţi mulţumesc mult, dragă Marie (La mulţi ani!!!), cea visătoare, cea ce îşi trage inspiraţia din copacul cu vise, copacul cu ramuri din vise şi frunze din rime. Vom fi şi acolo, şi aici, umăr lângă umâr, gând lângă gând, rând lângă rând, rimâ lângă rimâ, dragă prietenă!

   • Iti multumesc Adrian pentru urare! Oare multi cred ca sunt un copac? Cand o fi ziua copacilor?

    • Da, există o zi a copacilor! În zilele când sub coroana lor se scriu versuri!

 2. Baftă, în tot ceea ce îţi propui să realizezi! Îţi ţin pumnii, deşi recunosc nu ştiu cu ce se mănâncă chestiile astea… (am intrat pe link, da’ mă depăşeşte 😉 😀 )

 3. Succes, Adrian! Sa ai parte de multe impliniri cu aceasta noua provocare. Fiecare postare a ta parca “explodeaza” de lirism, astfel ca sunt sigura ca vei fi printre primii, daca nu chiar primul. Pupici si o seara frumoasa!

  • Mulţumesc mult, Alexandra! Îmi doresc să mă simt bine şi să îmi placă ce scriu. Şi voi fi alături de toţi prietenii mei!

  • Chiar am nevoie de suportul tău, Dor! Şi te aştept alături de mine. Mulţumesc frumos.

 4. Micuţul a fost mare de la început! Eu te susţin cu drag şi abia aştept să te văd în acţiune la Superblog! Succes! Sunt sigură că vei avea.

 5. Multa bafta! Iti tin pumnii sa castigi pentru ca stiu ca poti. Eu inca ma mai gandesc daca sa particip sau nu a patra oara la SuperBlog..

  • Mulţumesc mult, Mihaela! Patru posibil să fie un număr mai magic decât trei. De ce să nu participi?

 6. baftă! poate că au lipsit ursitoarele, dar nu va lipsi susţinerea…

  • Îţi mulţumesc muuuuuuult, Psipsina! Deja mă simt un răsfăţat cu atâtea încurajări!

 7. Bafta maxima sa ai, micutule Adrian! Te voi urmari pas cu pas…
  Ma gandesc sa incerc si eu… Ma tot gandesc, ma tot framant si nu ma pot decide…

  • Mulţumesc mult, Vienela! Te aştept lângă noi. Ne vom întâlni în virtual şi cu ceilalţi din Blogosferă… suntem toţi invitaţi la o mare petrecere! 🙂

 8. Buna Adi,

  Recunosc ca am cerut informatii ce reprezinta SuperBlog. Scuze pentru grupul tau de prieteni, de pe blog,care ma va considera paralela cu drumul. Cum am aflat cat de cat ce reprezinta, m-am gandit sa iti spun si eu Succes si sa faci cinste cu ocazia reusitei pentru ca eu am incredere in tine.

  Cu scuzele de rigoare LA MULTI ANI Mariei pentru ieri. Sa fie sanatoasa si sa aiba mult noroc.

  • Bună Lili,

   Nu prea ne-am mai văzut în ultimul timp! 🙂
   Îţi mulţumesc pentru încrederea ta. SuperBlog e ca un campionat naţional. E lung şi greu de câştigat. Sper să îl duc până la capât, sâ mâ distrez, să fiu inspirat şi mulţumit de ce voi scrie!!!

 9. Cam în urmă cu știrile și cu lectura blogurilor mele preferate, aflu și eu, cam târziu, că “ne batem” la SuperBlog. 🙂
  Baftă multă! Și nu o spun din politețe, chiar îmi doresc să ai succes. Pentru că meriți!

  • Micuţul meu este atât de încântat că face parte din preferinţele tale încât nici nu se gândeşte la rezultate! 🙂
   Nu se poate “bate” cu o Doamnă Talentată ca tine, poate doar să te invite la un dans virtual şi să se bucure de succesul tău! Ai toate datele să reuşeşti. Chiar voi fi mulţumit dacă va câştiga cineva din grupul meu de prieteni.

   • Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Șanse de câștig cred că au o mulțime de concurenți, de ce nu și noi? 🙂
    Cred însă că totul este foarte relativ și subiectiv. Și nu o spun în sensul rău. Avem stiluri foarte diferite (fiecare blog participant are modul său de a aborda subiectele), iar oamenii care dau note au preferințele lor. Nu e ca la aritmetică unde 1+1=2. 🙂 Vom vedea ce va fi.

 10. Pingback: Ei au scris, eu am citit | Jurnalul unei Eve

  • Îţi mulţumesc mult, Dan! Am văzut că şi tu te-ai înscris. Baftă multă!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »