Micuţul meu s-a născut la începutul acestei luni dupa un travaliu ameţitor început pe la sfârşitul lunii martie. Nu aş putea să vă dau o data exactă pentru că nu o stiu. Eram plecat cu mintea aiurea şi navigam emoţionat în jurul „insulei din ziua de ieri” astfel că mă aflam ba în 31 martie, ba în 1 aprilie. M-am ameţit atât de tare că nici nu mai ştiam pe care parte a meridianului mă aflam. Eu sper totuşi să nu fie 1 aprilie ca să nu ajungă subiect de glume. Mi-a trebuit ceva timp ca să mă hotărăsc să îl aduc pe lume pe acest micuţ.

Numele îl am pregătit de vreo cinci ani. Dilema acestui cincinal a fost „cu cine să îl fac?”. Aş fi vrut să îl proiectez împreună cu prietenii mei cei mai apropiaţi, numai că am fost refuzat scurt şi nemilos. Cică lucrul amestecat te împinge la „trădare”. Să mă încurc cu ceva colegi de serviciu ar fi fost o mare greşeala, ce să mai vorbesc de rude!!! Doamne fereşte de aşa ceva că intru în gura babelor!!! În fine… m-am hotărât să mă ocup singur. Pe soţie nu o mai stresez cu încă unul mic. Şi uite aşa dupa şapte luni de pregătire sufletească şi câteva zile de testări am reuşit să-l aduc pe lume pe micuţ.

Am uitat să vă spun că s-a născut la şapte luni. Se zice că ăştia făcuţi la sapte luni, adică septilicii, vor fi foarte norocoşi şi bogaţi. Cine mai crede în toate balivernele astea? Sănătos să fie şi cu inima deschisă! În a treia noapte de la naştere am aşteptat înfrigurat să vină ursitoarele la el ca să-i prezică destinul. Am pregătit o măsuţă cu tot ce trebuie, aşa cum am citit pe Wikipedia. Am pus prăjituri, bomboane, vin (la ce or fi avut nevoie şi vin, parca vin la dezmăţ aici!), apă, flori etc. Degeaba! Nu am văzut toc de ursitoare, sărmanul meu micuţ. Cine ştie ce-i rezervă şi viaţa asta!

Stupoare!!! Am aflat a doua zi că ursitoarele nu vin la copil dacă îl faci singur, în plus nici naşă nu are. Vouă vi se pare corect un astfel de tratament? Chiar nu e corect! Dacă eram olandez şi l-aş fi creat pe micuţ cu vreun tovarăş de hârjoneală credeţi că nu veneau ursitoarele? Sau poate la ăia vin ursitori? Brrrrr… deja mă ia cu frig! Ce s-o mai lungesc! Nu a venit nimeni. Doamne ce aş fi vrut să văd cum arată o ursitoare! Cică daca ai noroc te trezeşti pe cap cu una care seamană cu Rachel McAdams! Mamă, mamă! Mai bine că nu au venit, nici nu ştiu cum aş fi reacţionat. Probabil că aş fi trezit-o şi pe nevastă-mea să discutăm împreună despre „Reprezentarea României la Uniunea Europeană în contextul reglementărilor interne şi europene” scrisă de Adrian Năstase. Apropos, voi aţi citit-o? Nici eu, după ce termin Soljeniţîn promit să mă apuc de ea, şi să-i cer un autograf, lui Năstase evident.

Hai că am luat-o pe arătură, să revin la micuţul meu. De cum l-am adus acasă m-am ocupat de hăinuţele lui şi am încercat să i le accesorizez cât mai util. În mare parte am terminat, în timp o să-i mai croşetez câte ceva, deocamdată eu zic că ajunge. Sunt mici probleme cu cipilica, cred că a ieşit cam mare şi îi cade pe ochi. Tare mi-e drag micuţul ăsta! Sunt aşa de mândru de el că aş vrea să îl scot un pic pe afară. Cred că l-am ţinut destul în casă. Până acum l-am scos un pic pe balcon să ia şi el un strop de aer, să-l mângâie soarele în obrăjiori. Am o vecină mai ochioasă în blocul de vis-a-vis şi cum la văzut tare s-a mai mirat „Ptiu ptiu ptiu vecine ce frumos este!!! Al tău este micuţul ăsta???”. Păi al cui să fie, auzi întrebare, normal că e al meu şi e frumos ca taică-său. Tot de la balcon l-au mai văzut pe micuţ şi cîţiva prieteni. I-au zâmbit un pic, i-au trimis bezele, mi l-au lăudat…

Nici nu ştiţi ce încântat am fost! Cum v-am mai spus vreau să îl scot afară, să îl plimb prin parcuri, să surprind reacţia celor care îl vor privi şi celor care vor avea  bunăvoinţa să mi-l comenteze. Ca orice tătic sper ca micuţul meu să crească mare şi să fie asaltat de admiratoare. „La mulţi ani” micuţul meu!!!

Hai că v-am zăpăcit de tot! Aşa-i că nu v-aţi dat seama cine este micuţul meu? Micuţul meu cel nou născut este acest blog, adica „Blog-ul lui Adrian„.

15 Comments

  • Adrian Reply

   Îţi mulţumesc pentru încurajare.
   Adrian

  • Adrian Reply

   Mulţumesc mult, Daniela. Cum sunt un bebe mic orice atenţie mă face să gânguresc de plăcere!!!

 1. Să-ți trăiască micuțul ăsta frumos că tare simpatic e!
  Pot spune că m-ai păcălit până la ultimul rând, eu chiar mă gândeam că micuțul e o micuță persoană… Bravo!

  • Mulţumesc mult, Daniela! Ce să fac? Mi s-a mărit „familia” şi cu neastâmpăratul ăsta mic!!!

 2. Mi-am dat seama :)))
  sa-l vad acum crescand mare 🙂

  • Dacă se face obraznic îl mai trimit pe la tine, la Glimboca, să îl pui la treabă în grădină!!!

   • Iti urez si eu sa se faca mare si sa fii mandru de el. El va fi copilul cu care niciodata nu vei intra in obisnuitul conflict dintre generatii.

 3. Pe mine m-ai pacalit … te asteptam sa scrii cu drag si despre bebe chiar bebe … dar deocamdata sa-ti traiasca si asta micu 😀

  • Îţi mulţumesc pentru comentariu! Am scris şi despre fetele mele! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »
%d blogeri au apreciat: