Răpciune, anul de graţie 2013. Toamna venise rece şi ploioasă. Ne inundase sufletele de timpuriu cu atâtea culori ruginii. Colac peste pupăză ienicerii au invadat capitala. Acum vreun an i-am zgândărit un pic. Un comando valah norocos a ajuns pe malul Bosforului şi a înfipt mânuşa pe palatul sultanului. O insultă grea pe obrazul defunctului imperiu. Noul sultan, Terim Cuceritorul, s-a hotărât să spele ruşinea. Şi-a strâns armatele de prin toate colţurile Asiei Minor şi a pornit spre malurile Dunării. Spionii osmanlâi l-au asigurat că victoria va fi foarte uşoară. Din informaţiile obţinute, 90% din populaţia României îl primeşte în casa lor pe Suleyman Magnificul, iar femeile se visează în rochiile sultanei Hurrem.

reeijaŞiretul Terim a ordonat ca în ariergarda armatelor sale să mărşăluiască propriul harem în frunte cu preafrumoasa şi feminista sultană Hurrem. La intrarea în Bucureşti toată fauna dâmboviţeană era prezentă în stradă făcând un pod de flori pentru sultană. Strigătele de speranţă umpleau văzduhul. “Sultana, bize geçiş ve koalisyonlar dışında olsun lütfen!!!”. Ca să vă scutesc timpul şi să nu mai căutaţi pe google translate vă traduc eu ce strigau. “Sultană, te rugăm să ne scapi de tranziţie şi de coaliţie. Ia-ne cu tine în Cornul de Aur!”. Acum nu ştiu dacă ambele propoziţii sunt cuprinse în mesajul turcesc, vă las pe voi să verificaţi.

Sultanul a fost primit cu toate onorurile la Peştera Fotbalului de către însuşi capo di tuti capi, adică de Naşul. Care Naş? Naşul nostru! Cererile necredinciosului au fost multe şi încovoietoare: toate punctele puse în joc şi la o diferenţă mai mare decăt în toamna trecută, 10.000 de fecioare, 10.000 de feciori şi o flotă să îi ducă armata la Rio. Nebun sultanul ăsta, era hotărât să debarce la Rio! Naşul nostru e ştiut deja că este cel mai bun negociator din toată Europa. Chiar nu înţeleg de ce nu a fost ales prim-ministru! Ce Metternich? Ce Churchill? Cu el în echipă Napoleon ar fi cucerit lumea! “Sultane, feciorii noştri sunt deja înrolaţi în Invincibila Armada sau cochetează cu Garibaldi. Despre fecioare, dacă mă apuc acum să le caut… probabil că pe la următoarele europene voi putea să ţi le trimit. Iar flotă de unde? Tu nu ai auzit de celebrul nostru marinar?”. Sultanul s-a ridicat furios de la masa tratativelor, a mai luat o bucată de baclava şi a şuierat în măreţia lui. “Mirceo, Mirceo, aveţi grijă ce faceţi în teren că paşalâcul vă mănâncă!!!” Şi lucrurile s-au rezolvat simplu în teren. Ne-au dat două boabe şi s-au întors acasă. Au luat cu ei câţiva dulgheri să îi ajute la construcţia noii flote. Norocul nostru că nu a stat Bravul pe bancă. Ne-ar fi pus să pârjolim totul în cale, dacă am mai fi găsit ceva de pârjolit, şi ne-ar fi alergat până prin părţile Târgoviştei.

Brumărel, anul de graţie 2013. Prinţul de Orania a aflat de gândurile de cucerire ale otomanilor. Acesta şi-a trimis la Istambul flota de surinamezi antrenaţi prin valurile calde ale Caraibelor. O bătălie despre care istoria nu va reţine nimic. Şantierul naval al osmanlâilor a fost distrus. Visul de preamărire al sultanului Terim s-a spulberat. De nu ar fi fost Bula Papală a lui Alexander Sextus poate că de la Baiazid al II-lea încoace s-ar fi înălţat minarete şi la Rio. Şi istoria s-ar fi scris altfel. Aşa… a rămas să se plimbe plictisit în Guleta sa prin apele Bosforului.

sambaBrumar, anul de graţie 2013. După jumătatea lui Brumărel toamna a fost generoasă cu noi. Soarele ne-a răsfăţat din plin. Ploile ne-au ocolit. Turcii s-au înecat la malul Bosforului şi brazilience focoase au început să ne ademenească. Şcolile de dans au devenit neîncăpătoare. Toţi bărbaţii şi-au pus în cap să înveţe samba. Peste tot răsună ritmurile sambei do brasil. Mai avem un singur hop. Fanarioţii!

Naşul crede că avem şanse mari să ajungem la Rio. Aşa o fi! Dar contează şi cum ajungem. Una este să traversăm Atlanticul pe puntea superioară făcând glume dâmboviţene despre iceberguri şi Titanic. Şi alta este să îl traversăm ascunşi prin bărcile de salvare şi acoperiţi cu prelate. Dinspre vamă vin veşti din ce în ce mai rele. Naşul a primit informaţii strict secrete că vama e plină de iepe troiene. Şi toate îi au ca destinatari pe băieţii din lotul naţional. Războiul a început deja. Mişcarea fanariotă trebuie contracarată.

Peştera Fotbalului. Şedinţă de urgenţă convocată de Naşul. Totul se desfăşoară într-un mititel sfârâit complice. Printre aburii mirositori se disting trei personalităţi marcate… la masa prezidiului. În centru cel care nu plăteşte niciodată. La dreapta sa Pinalty, în stânga sa Mitică Corleone. Pe ordinea de zi acţiunea “Folclorista dâmboviţeană”. Iniţial se hotărâse ca denumirea să fie “Folclorista”. Dar Pinalty s-a opus categoric. Nu a vrut să se confunde cu acţiunea din trecut şi să răpească din strălucirea celei ce ne va duce la Rio. Naşul ia cuvântul. “De data asta nu ne permitem paşi greşiţi. Altfel toate acele unduiri fierbinţi de pe Copacabana vor rămâne neatinse, netrăite şi nepovestite. Se va organiza în regim de urgenţă un casting şi folclorista ce va fi aleasă va primi numele de cod “Elena de la Arena”. Prinţesa poliglotă va trebui să îl cucerească pe Cavalerul Negru ce va dirija la Bucureşti şi acesta să fluiere marşul victoriei pentru noi. Înainte de meci gazonul va fi inundat cu Uzo, în special zona careului. Pe tot parcursul jocului la staţia de amplificare se va transmite Sirtaki. Vă rog să specificaţi în programul de joc că, toţi fanarioţii din teren şi din tribune pot servi uzo fără limită. În plus, pot invita la sirtaki pe oricine. Capisci?” “Dom’ Preşedinte, da cu iepele troiene din vamă ce facem?” “I le faceţi cadou lui Măzărică să ne înveţe şi pe noi cum să agăţăm brazilience! Hai, gata cu vorbăria şi stingeţi focul. Iar ne trezim cu pompierii pe cap. Poftiţi la sfârâitori!…”

La un semn discret al Naşului de undeva din spatele sălii îşi fac apariţia trei lăutari şi încep să cânte cu foc. La un alt semn mai puţin discret al Naşului întreg comitetul femural începe să urle din toţi bojocii:

“Ş-altă dată, ş-altă dată,
O s-o facem, facem si mai lată!”

(orice asemănare cu personaje reale e pur întâmplătoare)

Hai România!!!

 

 

Articol scris pentru etapa 14 a SuperBlog 2013, etapă sponsorizată de Reeija.ro

Sursa FOTO: wikipedia

 

 

7 Comments

    • Dacă nici cu Grecia nu putem fi optimişti atunci trebuie să ne retragem din toate competiţiile fotbalistice, ca prin anii ’50 când un cap pătrat de comunist nu ne-a mai înscris la nişte preliminarii ca pedeapsă că am ratat o calificare!!! Evident că nu merităm! Dar câţi ajung acolo nemeritat? Măcar pentru samba… 🙂

  1. Aici am gasit aici ceva frumos despre competitiile sportive.

    Aceasta este o pagina web impresionanta pentru stiiri Sportive.
    Mult Succes!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »