Sunt din nou în cursă. În propria mea cursă. Alerg pe aceleași alei de cuvinte. Întotdeauna cursele mele se duc pe aceleași alei. Trec pe lângă cuvinte știute, pe lângă fraze bătătorite de atâtea ori, pe lângă simboluri hidratându-mi gândurile, pe lângă amintiri ce îmi zâmbesc din colțuri de cursă. Uneori văd aceleași chipuri întinzându-mi o bucată de ciocolată, sau lăsându-mi o carte pe o bancă la marginea cursei. Câteodată de sub pași îmi tresar revoltate rămășițe de gesturi și mi se agață nevăzute de trup, ținându-mi secundele în loc pentru câteva bătăi de inimă. Sunt momente inevitabile, pe cât de dorite, pe atât de hulite. Sunt clipe de respiro în această cursă de anduranță, clipe ce îmi sunt oferite la fiecare început de rând.

Mi-am pus pe mine același șort alb cu dungi silabisite, manșeta, tot albă, la mâna dreaptă, cu urme de cerneală pe șuvițe îngândurate. Mi-am legat timpul pe mâna stângă, lăsându-l să-mi numere secundele ce mi le împrăștii pe sub tălpi. Mi-am lăsat gândurile să zburde libere, pregătindu-se să-mi sincronizeze pașii în fraze și am coborât între cuvinte, provocându-le la o cursă nebună până dincolo de înțelesuri.

Fiecare cursă se scrie în tăcere, o tăcere spartă doar de respirația ce îmi usucă rândurile așternute pe alee, și alee după alee se înșiră într-o nerăbdare șoptită, frunzărind amintirile ce se regăsesc la fiecare trecere prin dreptul inimii. De fiecare dată inima este acolo și se lasă antrenată în iureșul cuvintelor, devenind alee, pași, secunde, îmbrăcând totul într-un univers căptușit cu emoție.

 


 

Au trecut patru ani de la primul pas, de la primul cuvânt parcă șoptit timid, cu o umbră de teamă proiectată la marginea frazei. Era un 2 aprilie când s-a născut, când s-a dat startul primei curse aici, pe culoarul așezat între gânduri și șoapte. Sunt patru ani de când mi-am scris pe tricoul de “concurs”: “Blog-ul lui Adrian”.

La mulţi ani, mie! La mulţi ani, Blog-ul lui Adrian!

Sursa Foto

 


Articole asemănătoare (despre micuţul meu):


34 Comments

 1. dede cati Reply

  La cat mai multi ani plini de inspiratie.

 2. La mulţi ani frumoşi blogului tău ce ne îmbie cu şoapte, cuvinte frumoase şi poveşti surprinzătoare! 🙂

  • Îți mulțumesc frumos, Dana! Îți mulțumesc cu șoapte! 🙂

 3. 1lauralaly Reply

  La multi ani si cuvintele sa iti fie partenere de nadejde in continuare.

  • Mă bazez pe ele, pe cuvinte. Se mai ascund ele de mine, câteodată. Mulțumesc frumos, Laura!

 4. Poteci de dor Reply

  La mulţi ani cu împliniri! Şi curse line, cu drumuri fără obstacole!

  • Cursele sunt frumoase când sunt pline de emoții, de provocări. Nu-i așa? Mulțumesc frumos, Potecuță!

 5. Toate cele bune Adrian !
  Aștept cu interes urmatorele tale postări…
  Succes pe mai departe Karlei !

  • Mulțumesc frumos, Vali! Îi transmit Kărluței salutările tale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »