Update 21.02.2018: O listă a învățătoarelor de la Școala 195 găsiți în articolul “Învățătoare la Școala Gimnazială nr. 195 (Hamburg)“.

În 2007 Kărluţa a început clasa a I-a. Ca orice părinţi preocupaţi de educaţia şi dezvoltarea copilului lor, şi noi, la rândul nostru, ne-am întins antenele şi am căutat informaţii despre şcolile din cartier. În urma informaţiilor culese am decis la ce şcoală să o inscriem pe Karla. Nici nu a fost foarte grea alegerea noastră. Am ales cea mai bună şcoală din sectorul 3 şi una din cele mai bune din Bucureşti. Scriam acum câteva luni într-un articol că, în urma înscrierilor la clasa zero din primăvara anului 2013, Şcoala 195 se găsea pe locul doi la nivel naţional în ceea ce priveşte opţiunile părinţilor. Această “bătălie” pentru înscrierea la Şcoala 195 nu era deloc întâmplătoare.

În perioada premergătoare înscrierii Kărluţei în clasa a I-a,  mă refer la anul şcolar 2006-2007, deja Şcoala 195 era cunoscută în sectorul 3 pentru nivelul ridicat de educaţie asigurat şi pentru performanţele obţinute de către proprii elevi. Deşi în ultimii ani s-a înfiripat o “modă” ce constă în migrarea elevilor (deocamdată într-un raport destul de mic), începând cu clasa a V-a, către liceele ce oferă clase V-VIII şi către şcoli aflate în zona centrală a Bucureştiului, 195 (din poziţia de şcoală de cartier) rămâne una din cele mai importante şcoli bucureştene. Din păcate această migrare poate genera în timp efecte negative asupra şcolilor de cartier.

Plecând de la aceste date, să vedem ce s-a mai întâmplat cu performanţele Şcolii 195 în ultimii 5 ani. Toate informaţiile pe care le voi menţiona sunt neoficiale, informaţii culese de pe site-uri specializate (de ex: AdmitereLiceu.ro), neavând acces la surse din MEN. Anul 2009: şcoala este poziţionată pe un loc 5 în Bucureşti. Anul 2010: criteriul după care se realizează acest clasament este media de admitere în liceu. Poziţia ocupată în 2010 este 11, în condiţiile în care 7 poziţii sunt ocupate de licee cu clase V-VIII. Anul 2011: şcoala se situează pe locul 19 (10 locuri ocupate de licee). Anul 2012: poziţia în acest an este 10 (5 locuri ocupate de licee). În fine, anul 2013 o găseşte pe un loc 23 la nivel municipal (8 locuri ocupate de licee).

Map195Ca o comparaţie cu şcolile din sectorul 3, am “scanat” rapid câteva unităţi de învăţământ situate pe perimetrul unui poligon ce închide următoarele puncte: Dristor, Ozana, Auchan Titan, Costin Georgian, Piaţa Muncii, Baba Novac. Nu am pretenţia că am luat în calcul toate şcolile dar procentul este semnificativ. În clasamentul pe anul 2013 poziţiile acestor şcoli sunt: Şcoala nr 20 este în poziţia 132, Şcoala nr 92 este în poziţia 161, Şcoala nr 54 este în poziţia 150, Liceul Dante Alighieri este în poziţia 103, Şcoala Nicolae Labiş este în poziţia 72, Şcoala nr 88 este în poziţia 90, Şcoala nr 112 este în poziţia 162, Şcoala nr 82 este în poziţia 118, Şcoala nr 149 este în poziţia 70, Şcoala nr 116 este în poziţia 171, Şcoala nr 196 este în poziţia 60, Liceul A.I.Cuza este în poziţia 51, Şcoala nr 16 este în poziţia 104, Şcoala nr 75 este în poziţia 45, Şcoala nr 70 este în poziţia 73. Toate aceste date demostrează că, Şcoala Gimnazială nr 195 este cea mai performantă unitate de învăţământ din sectorul 3 şi în ciuda fluctuaţiilor rămâne una din cele mai importante pe plan municipal. Media de admitere la liceu a absolvenţilor Şcolii 195 este 8.92 pentru anul 2013. Ca un bonus pentru toate aceste amănunte, există un proiect demarat de autorităţile locale cu Primăria Hamburg prin care Şcoala Gimnazială nr 195 va deveni o unitate de învăţământ cu predare intensivă în limba germană.

După şapte ani vom avea din nou emoţiile debutului şcolar. De la toamnă ne aşteaptă clasa zero. Au trecut anii şi Măriuca a crescut. Va fi unul din boboceii ce vor păşi la toamnă, cu emoţie, de mână cu părinţii, pe poarta şcolii. Inchidem o perioadă şi deschidem o alta din viaţa noastră. Măriuca împlineşte 6 ani de abia în noiembrie. Astfel că joi ne aşteaptă o testare psihosomatică şi apoi înscrierea la Şcoala 195. Normal că va merge în aceeaşi şcoală cu sora ei mai mare, cu Kărluţa. O şcoală unde Karla a avut şi are profesori foarte buni, o şcoală care îi oferă primele trepte în lungul drum spre devenire, o şcoală unde a făcut şi va face performanţă!

Mult succes, micuţa mea Măriuca!

 

Elefant.ro


197 Comments

 1. 🙂 Prima promovare a unei şcoli pe care o văd pe bloguri! 🙂
  Mă bucur că eşti mulţumit!

  • Radu, 195 este o şcoală care merită promovată. În ciuda problemelor din învăţământ, la 195 partea plină a paharului e mult mai consistentă!

 2. buna ziua

  doresc sa-mi dau copilul la clasa 0 la 195 ma puteti ajuta cu un nr de tel. contact
  multumesc

  nr meu este ……

  • Buna ziua,

   Nr. de telefon de la secretariatul Şcolii 195 este 021.340.45.55.
   Programul pentru înscrierea la clasa zero este între 8.00-20.00 în fiecare zi de luni până vineri, iar sâmbăta între 8.00-13.00.
   Perioada de înscriere se încheie pe 14 martie 2014.
   Adresa şcolii este Str. Lunca Bradului nr. 2, sector 3, Bucureşti.

   Mult succes!

 3. Succes la şcoală Măriucăi şi la fel şi Kărluţei, în continuare! Desigur că merită promovată, chiar m-ai făcut puţin invidioasă pe sectorul 3. Orice şcoală bună merită promovată, cu atât mai mult în această perioadă, în care am auzit atâtea lucruri bune între ghilimele, despre învăţământ. Îmi este foarte util acest articol, şi îţi mulţumesc, pentru că vreau să-l mut pe Mihnea începând cu clasa a V-a şi am descoperit o sursă de informaţii.

  • Mulţumim frumos, Mihaela! La fel şi lui Mihnea. Mă bucur că ai găsit informaţii utile în articolul meu.
   Sunt şcoli în toată ţara unde se munceşte serios, iar rezultatele se văd în concursuri şcolare, în examene, în drumul parcurs mai departe de proprii elevi. Aceste şcoli merită să fie cunoscute.

 4. Buna,
  in cautare de informatii despre scoli am gasit aceasta “marturie” ce mi-a intarit convingerea. Sunt mama a 2 fete ce astazi sunt in clasa a VIII-a si a IV-a, ambele in aceeasi scoala. Pe cea mica intentionez sa o mut din clasa a V-a, nu la un liceu ci tot la o scoala de cartier dar la o scoala unde plusurile sunt mai multe decat minusurile. Dupa 4 ani de gimnaziu la scoala 88 o clasez (cu multe regrete) la capitolul ASA NU.
  Pentru mine scoala 195 are un inconvenient:este departe si in conditiile in care clasele 5->8 invata dupa amiaza…am o problema.
  Succes!

  • Buna ziua,

   Nu vă pot da un procent, dar cred că marea majoritate a claselor V-VIII învaţă dimineaţă. În toamna anului 2012 Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 s-a mutat în altă parte şi atunci majoritatea claselor V-VIII au fost mutate dimineaţă. Mai mult decât atât, în părculeţul din curtea şcolii au început construcţia unei clădiri, ceea ce va mări numărul de clase.
   Multă baftă pentru admiterea la liceu şi inspiraţie în alegerea şcolii pentru cea mică!

  • Anul acesta clasa a 5-a invata dimineata , iar regulile scolii spun ca daca este ca o clasa sa invete dupa amiaza acea poate fi doar clasa a 5-a … 😉

   • Anul acesta şcolar, respectiv 2014-2015, toate clasele învaţă dimineaţa. În vară termină 6 clase de a VIII-a. Dacă cererea pentru clasa zero va fi foarte mare şi aceste cereri vor fi aprobate (ceea ce este foarte posibil), atunci pentru anul şcolar 2015-2016 vor fi nevoiţi ca un număr de clase să înveţe după-amiază. Din ce se “aude” clasele ce vor învăţa în tura de după-amiază vor fi cele de clasa a V-a.

    • Pentru clasa pregatitoare din toamna sunt inscrisi 448 elevi si vor fi 15 clase paralele.

     • Adrian

      Foarte mulţi, enorm de mulţi. 15 clase? Vor fi şcoli din cartier care se vor “depopula”, dar şi la 195 se vor genera efecte negative. Media va scădea în timp…

     • Am inteles ca, din cauza numarului mare de copii care nu apartin de scoala si vin la 195, unele clase vor fi mutate in alte locatii, vor inchiria sali in alte scoli din cartier care s-au golit…paradoxal si hilar…
      Dar ma intreb ce parere au cei care locuiesc langa scoala si apartin de scoala sa-i mute cine stie unde, avand in vedere ca toate clasele sunt compuse din copii care apartin, dar si care nu apartin de scoala?
      De asemenea, e foarte probabil ca toate clasele a V a sa invete dupa-amiaza, desi, initial, au spus ca vor construi un nou corp tocmai pentru a nu mai invata nimeni dupa–amiaza.
      Eu nu mai inteleg nimic din scoala asta. Daca an de an primesc mai multi copii decat pot duce si se dau peste cap toate planurile, unde se va ajunge? Eu ma tot intreb daca mai merita sa-mi bag copilul intr-o clasa de peste 35 de copii, unde abia mai poate respira, unde ii vine randul o data la cateva zile sa spuna sau sa intrebe si el ceva…. Voi ce parere aveti? Cum vi se pare? Merita riscul? Mai ales ca eu am un baietel serios si sensibil, nu suporta galagia si nebunia dintr-o clasa..

     • Adrian

      Buna ziua,

      În acest ritm nivelul de educaţie la 195 va avea de suferit, tot ce este bun în şcoală se va dilua. Din păcate nu se poate face o selecţie, şi fără o selecţie lucrurile pot evolua în sens negativ. O soluţie ar fi limitarea numărului de locuri indiferent de înscrieri. Nu cred că vor face clase de 35 de copii, cred că legea nu le permite. Iar o mutare în alte locaţii mi se pare inacceptabil.
      Referitor la gălăgie, nu vă faceţi iluzii! Nu contează cât de bună este şcoala, nivelul de zgomot într-o şcoală este ridicat. Doar nu credeţi că vor sta ca nişte soldăţei într-un colţ!
      Am mai scris în comentarii la acest articol, indiferent cât de bună este şcoala unde vă înscrieţi copilul, dacă nu sunteţi permanent langă el, dacă nu aveţi o relaţie de prietenie cu el, dacă nu îi sunteţi un bun exemplu, totul este tardiv, va fi înghiţit de valul de indiferenţă şi nesimţire din orice colectiv.
      Puteţi să vă înscrieţi copilul la altă şcoală din cartier, la o învăţătoare cu referinţe foarte bune, dar din clasa a V-a e obligatoriu să îl mutaţi la o şcoală unde se va face o selecţie pe baza unui examen.

      Adrian

     • Din pacate, conducerea scolii a anuntat comitetul parintilor pe scoala ca sunt obligati de minister sa accepte pe toti cei care se inscriu, indiferent de unde vin si cati vin. Ramane sa vedem in toamna ce solutii vor gasi.
      Aveti dreptate, si eu vreau sa o mut pe fetita cea mare la o scoala pe baza de examen, ne gandeam la Colegiul George Cosbuc, deoarece ii place mult engleza. Deja ne pregatim de examene. Daca cunoasteti si alte scoli pe care ni le puteti recomanda…
      Cu baietelul cel mic am emotii, deoarece lucrurile nu au evoluat pozitiv de cand am devenit mamica a scolii 195, am discutat cu multe cadre didactice si sunt revoltate si depasite de situatie, extenuate, frustrate. Din pacate, toate astea se vor reflecta in relatia cu elevii.
      Am inteles ca se pregatesc si revolte din partea parintilor care apartin de scoala. La urma urmei, scoala nu este a ministerului, a primariei sau a conducerii scolii, ci a cetatenilor care contribuie la buget si care vor sa aiba un invatamant de calitate. Asa cum ne implicam si investim in dotarea claselor, in pregatirea copiilor si in toate activitatile din scoala, tot asa trebuie sa ne implicam si in deciziile care ii privesc pe copiii nostri…
      Azi am aflat ca s-a revenit la vechea denumire a scolii, nu se mai numeste Hamburg.
      De asemenea, nu inteleg de ce au scos engleza pana la clasa a Va , limba de baza, un fel de a doua limba materna, necesara in orice domeniu si in orice colt al lumii. Copiii mici au o capacitate extraordinara de a asimila o limba straina, nu cred ca era atat de greu sa mearga cu amandoua in paralel – engleza si germana. Oricum in primii 2 ani o invata mai mult prin jocuri, conversatie, muzica.

     • Adrian

      Sunt curios cum se vor organiza la toamnă în aceste condiţii!
      Poate fi o soluţie Colegiul G. Coşbuc. Dar rezultatele lor la admitere sunt aproape la acelaşi nivel cu ale Şcolii 195 şi în plus este destul de departe faţă de zona noastră. Două soluţii mai indicate, şcolii cu nivel de educaţie mai ridicat si poziţionate chiar în sectorul nostru, sunt Liceul ICHB (turcesc) şi Liceul “Lauder-Reut”. Ambele sunt în zona Dristor, Mihai Bravu.

     • Cristina

      Buna ziua.

      Nu pot sa inteleg consternarea parintilor din scoala 195 legata de multitudinea de clase 0 de anul acesta. Oare cumva criteriile de inscriere in scoala in anul in care si-au inscris dumnealor copiii erau altele? Nu este normal ca fiecare parinte sa incerce sa-si duca copilul la o scoala buna? Nu cumva acest articol tocmai asta dezbate: diferenta foarte mare intre clasamentul celorlalte scoli de sector versus scoala 195? Atata timp cat inspectoratul pune ca unic criteriu de inscriere la scoala domiciliul nu este normal ca asa ceva sa se intample? Eu sunt unul din cei 450 de parinti care si-a inscris copilul la scoala 195 anul acesta. A fost o alegere naturala, desi sincer nu ma asteptam sa fie atat de multi copii inscrisi. Pana la urma aceasta nu este o alegere pe viata, daca nu vom fi multumiti cu progresul scolar o sa transferam copilul la alta scoala, sau cautam alternative din clasa a 5-a.

      Mult succes tuturor bobocilor si nu numai lor.

     • Adrian

      Buna ziua,

      Corect! Acest articol aduce în dezbatere faptul că Şcoala nr. 195 este una din cele mai bune şcoli din Bucureşti şi încurajează părinţii în căutarea unor astfel de şcoli. Dar, e nevoie de un echilibru altfel totul are un efect negativ. Anul acesta termină 6 clase şi încep 15. Conducerea şcolii trebuie sa dea dovada de multă pricepere şi energie pentru a asigura gestionarea la acelaşi nivel calitativ ca până acum. Sper să reuşească şi să nu dezamăgească ultimele generaţii de copii şi părinţi. Mă includ şi pe mine aici. Fiica cea mare termină clasa a VIII-a (am făcut o alegere foarte bună), iar cea mică termină clasa Zero (sperăm la final să fim la fel de mulţumiţi).

      Multă succes la toamnă!

  • Buna ziua! Am inteles ca ati avut fetele la scoala 88 si nu ati fost multumita. As putea sti la ce invatatoare? Am si eu un baietel si apartinem cu casa de aceasta scoala, si sincer nu stiu ce sa fac. Din cate stiu, parerile sunt impartite. Scoala sau reputatia scolii nu este atat de importanta cat invatatoarea la clasele mici. De la gimnaziu se pune problema din cauza lipsei de profesori buni.
   Degeaba este scoala cotata ca foarte buna daca nu nimeresti si invatatoarea.
   Cred ca trebuie gasit un echilbru intre toate astea. Cred ca toti ne dorim ca parinti ca “puiul”nostru sa beneficieze de tot ce-i mai bun, insa mi-e teama ca alergand dupa “pomi laudati” sa nu facem mai rau.
   Dar m-ar ajuta foarte mult parerea celor care au avut sau isi au copiii la aceasta scoala(88) in ciclul primar si de ce n-au fost/nu sunt multumiti sau de ce au fost/sunt multumiti.
   Multumesc

 5. Olimpia Gheorghe Reply

  Si noi mergem la toamna in clasa zero la Scoala 195, sper sa fie totul ok si cred ca in mare masura asta va depinde de invatatoare. Adrian, stii ceva despre invatatoarele care vor prelua anul acesta noua generatie?

  • Bună ziua,

   În mare nu le cunosc, dar vă pot da două nume (învăţătoare foarte bune) pentru anul acesta: Dna Frujină Aida şi Dna Constantin Cristina.
   Aţi făcut o alegere foarte bună. Sunt mulţi părinţi care consideră că nu e importantă şcoala unde îşi înscriu copilul. Total fals. Contează enorm şcoala, colectivul, învăţătoarea. Mai ales în condiţiile în care se zbate învăţământul din România. 195 e o şcoală foarte bună. Şi cu cât vor veni din ce în ce mai mulţi copii aici, cu atât mai mult, prin selecţie, nivelul va creşte faţă de celelalte şcoli din sector!

   O primăvară frumoasă!

   • dorina dobre Reply

    Buna, Adrian!
    Si eu mi-am inscris copilul la Sc. 195, in clasa doamnei Constantin Cristina. Ma bucur din suflet ca am avut norocul sa citesc articolul tau si ca Dzeu m-a ghidat bine spre aceasta scoala (am avut totodata norocul si de acei oameni pe care El i-a trimis in viata mea pt a ma ajuta sa ajung aici). Am cunoscut-o si pe doamna invatatoare si,la prima vedere, am fost extrem de incantati de dumneaei. Va dorim succes in continuare!

    • Bună,
     Te felicit pentru decizia luată.
     Se pare că vom fi “colegi de clasă”. Măriuca mea va fi în clasa Dnei Constantin Cristina.
     Să ne vedem sănătoşi la toamnă, să ne bucurăm de primele emoţii şi de primii paşi de şcolari ai copiilor noştri!

    • Buna ziua,

     As dori sa-mi mentionati daca stiti ce invatatoare sunt pentru clasa 1,bineinteles si care este numarul de elevi in clasa,care sunt cele mai indicate,sau indicata invatatoare.

     Multumesc,

   • Buna ziua,
    Si eu l-am inscris pe baietelul meu la Scoala 195, dar nu am vorbit cu o anumita invatatoare. Cum ar trebui sa procedez? Este prea tarziu? Trebuia sa ma inscriu la o anumita invatatoare pe lista inainte de a-i deune dosarul de inscriere? Zilele acestea am auzit parinti care se laudau ca au rezolvat asta cu 1-2 ani inainte. Daca sunt mai multi parinti care se inscriu pe lista invatatoarei decat locurile disponibile in clasa, cum se face alegerea?
    Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o sugestie! Vreau sa il inscriu la un dascal de incredere, care sa se ocupe bine de copii. Baietelul meu este un copil cuminte, ascultator, serios si muncitor si nu vreau sa se piarda.
    Va multumesc!

    • Bună ziua,
     Nu le cunosc pe toate învăţătoarele care preiau clasa zero în această toamnă şi nu vreau să nedreptăţesc pe nimeni. Am dat două nume de învăţătoare de care am auzit numai cuvinte frumoase: Dna Frujină Aida şi Dna Constantin Cristina. Modul de constituire a claselor ţine de bucătăria internă a şcolii şi nu ştiu cum se rezolvă o astfel de problemă. Oficial nu am auzit să existe o posibilitate de opţiune pentru un anumit cadru didactic. Neoficial… am specificat două nume pentru toamna aceasta!
     Baftă multă!

 6. Buna ziua.Am si eu o intrebare,sper sa ma puteti ajuta.Exista afterschool in cadrul scolii 195 sau urmeaza cumva sa se infiinteze?
  Anul viitor incepe si copilul meu scoala,va fi grupa zero.
  Multumesc mult.

  • Bună seara,
   Şcoala nu are un program de afterschool implementat.
   Deşi ar fi foarte benefic, un astfel de program este destul de greu de implementat din cauza faptului că se fac ore după ora 12.00 şi nu sunt suficiente săli de curs. Cu atât mai mult cu cât anul acesta au avut alocate 175 locuri pentru clasa zero şi s-au înscris peste 300 de copii. Vom vedea ce noutăţi ne va aduce toamna!
   Alegând şcoala 195 aţi făcut o alegere inspirată.

  • Denisa Mata Tanase Reply

   Buna seara ….sant o mamica de prescolar …grupa 0 si stau pe Aleea Varful cu dor ….din pacate nu in circumscriptia 195 ?….intrebarea este :ma puteti ajuta cu inscrierea baietelului meu la scoala 195 ?Va multumesc anticipat .Denisa Mata Tanase 0727xxxxxx.

   • Bună seara,
    Nu am lăsat vizibil numărul de telefon al Doamnei Tănase. Dacă cineva poate ajuta cu înscrierea la şcoala 195, îl rog să lase un comentariu şi îl voi pune în contact cu Doamna Tănase.
    Adrian

 7. Bianca D. Păun Reply

  Multumim pentru informatii! Eu sunt interesata de pareri despre invatatoarele care vor lua clasa 0 anul viitor, nume, pareri, orice… Toate clasele incep cu limba germana, iar din clasa a V-a este introdusa a doua limba, engleza sau franceza? Sau depinde de clasa?

  • Mă bucur că am putut să vă dau informaţii utile. Anul viitor va prelua clasa zero Dna Alina Dinţică. Este profesor pentru învăţământul primar şi o recomand cu multă căldură. A fost învăţătoarea Kărluţei, fiica mea cea mare. Dna Alina Dinţică este un cadru didactic foarte pregătit, are experienţă, autoritate, ştie să gestioneze foarte bine relaţia şi cu proprii elevi, şi cu părinţii. Este corectă şi munceşte foarte mult cu elevii.
   Din ce ştiu toate clasele vor începe cu Lb. Germană. Nu ştiu dacă din clasa a V-a se va da posibilitatea să se opteze pentru Engleză sau Franceza. Cei care deja au început cu Engleza cu siguranţă vor continua. Dacă aflu mai multe informaţii vă voi trimite un email.

 8. Buna ziua.

  Sunt convinsa ca scoala 195 este cea mai buna scoala din sectorul 3, dar se ajunge destul de greu acolo si de fapt pe mine ma intereseaza care este procesul ca sa ne inscriem copii acolo, dincolo de criteriul de circumscriptie. Eu am o fetita care va merge anul viitor in clasa 0.

  O zi buna.

  • Bună ziua,

   Mă bucur că sunteţi de acord cu mine.
   În condiţiile în care nu poate fi vorba de un concurs de admitere, singurul criteriu luat în calcul este cel al circumscriptiei. Nu vă puteţi înscrie la şcoală decât având adresa în zona arondată şcolii. Din ce cunosc, anul acesta s-au aprobat toate cererile pentru clasa zero chiar dacă numărul acestora a fost aproape dublu faţă de numărul de locuri stabilit iniţial de către inspectorat. Vă închipuiţi de unde diferenţa de copii!

   Baftă pentru la anul.

 9. mihaelamatei Reply

  Buna ziua,

  anul urmator(2015-2016) imi voi inscrie fiica la aceasta scoala. Ma bucur sa citesc lucruri bune despre o institutie de invatamant. Aveti idee ce cadre didactice vor prelua la momentul acela clasa 0?

  Va multumesc!

  • Buna ziua,

   Anul viitor preia clasa zero Dna Alina Dinţică. Face parte din elita scolii, ma refer la o elita a celor mai buni si mai dedicati profesori!
   Baftă! Dacă mai aflu 1-2 nume de învăţătoare, revin cu un mesaj.

   • mihaelamatei Reply

    Va multumesc pentru raspuns, astept cu nerabdare perioada inscrierilor – problema e ca, desi locuim foarte aproape, nu suntem arondati acestei scoli. O sa ma interesez care sunt pasii de urmat, mai ales ca Sarah va implini 6 ani pe 8 octombrie 2015.

    O zi frumoasa!

    • Exista o soluţie să o puteţi înscrie, sunt convins că ştiţi deja. Ar fi bine să vorbiţi cu învăţătoarea de pe acum, cele foarte bune ajung la liste de 80-90 de copii, iar clasele vor fi de maxim 35 de copii. Locuri în şcoală sunt suficiente pentru că au construit un corp nou de clădire, au adus învăţătoare noi în şcoală pentru a creşte numărul de cadre didactice şi a acoperi cererea tot mai mare de elevi. Majoritatea claselor fac ore dimineaţa, ceea ce este un avantaj extraordinar, în plus, unitatea de învăţământ s-a transformat în şcoală germană, un alt avantaj foarte mare!!!
     Baftă!

     Un week-end minunat!

     • mihaelamatei

      Putem vorbi in privat daca nu va deranjeaza?

      Va multumesc!

     • Adrian

      Sigur. Vă voi trimite un mesaj să aveţi contul meu de email.

     • mihaelamatei

      Buna ziua,

      nu stiu daca mi-ati trimis adresa de mail, merge sa dau reply notificarii de mail?

      Multumesc!

 10. Buna ziua,
  Tot cautand pe net ceva informatii despre scoala 195 si invatatorii ei, am ajuns la acest blog. Am doi copii pe care as vrea sa ii transfer, unul clasa 0 si celalalt clasa a IV a. As vrea sa imi spuneti daca sunteti multumit de doamna Cristina Constantin si daca mai puteti adauga cate ceva in completarea celor spuse deja. Cati copii sunt in clasa si, daca aveti aceasta informatie, cati sunt la doamna Frujina? Eu asa vrea sa fac transferul mai devreme de anul viitor , vom vedea daca se va putea. Ah, inca ceva! Mai jos, scrieti ca “majoritatea claselor” invata dimineata! Eu intelesesem ca acum toti vor invata dimineata! Acesta este si unul din motivele pentru care doresc transferul, sa mearga dimineata impreuna.
  Multumesc!

  • Buna ziua,

   Nu am mai ajuns la Dna Cristina Constantin din motive independente de voinţa noastră. Este considerată una din cele mai bune învăţătoare, dar mai multe nu vă pot spune pentru că nu am ajuns la clasa dânsei şi nu avem o experienţă directă. Dna Constantin a început anul cu o clasă de 32 de copii iar Dna Frujină cu 35. Voi verifica informaţia dacă din acest an toate clasele fac ore dimineaţa şi revin cu un mesaj.

   O zi buna.

   • La ce invatatoare de clasa 0 sunteti? Sunt in cautare de impresii , despre orice invatator. Despre doamna Stroia Iolanda stiti ceva?
    Multumesc pentru ajutor!
    O zi buna.

    • Suntem la Dna Pop Gabriela. Dânsa este nouă în şcoală. Are recomandări foarte bune şi cred că a fost adusă în şcoală tocmai pentru că este un cadru didactic de calitate. Suntem la început iar primele impresii sunt pozitive, dar vom vedea pe parcurs. Nu cunosc nimic despre Dna Stroia, despre Dna Timofte am mai auzit lucruri foarte bune. Dacă mai aflu ceva, vă las un mesaj!

     • Olimpia Gheorghe

      Vad ca suntem colegi de clasa 🙂 Fiica mea Sofia este tot la doamna invatatoare Gabriela Pop si pot confirma impresiile pozitive! Succes copiilor si sper sa ne cunoastem la urmatoarea sedinta cu parintii.

     • Adrian

      Ce mică este “şcoala”! Mă bucur că ai poposit printre cuvintele mele, Olimpia! 🙂 Da, suntem colegi de clasa şi aştept cu mare plăcere să ne cunoaştem la următoarea şedinţă cu părinţii. Succes şi sper să avem aceleaşi satisfacţii pe care le-am avut cu fiica cea mare.

     • Buna ziua,

      Puttei da mai multe detalii despre doamna Pop Gabriela ?

      Multumesc

  • Fiica mea cea mare (clasa a VIII-a în şcoală) mi-a confirmat că se învaţă doar dimineaţa! Toate clasele fac ore doar dimineaţa.

 11. Buna ziua.

  E foarte util blog-ul. M-ar ajuta foarte mult daca as avea o lista cu doamne invatatoare care vor lua anul viitor clsa 0. Deja din discutiile din comment-uri am retinut vreo 2 nume.

  O zi buna.
  Cristina.

  • Buna ziua,

   Va multumesc pentru apreciere.
   Incerc sa fac rost de o lista si sa o public aici.

   O zi buna.

 12. Clasa zero a inceput mai peste tot destul de frumos, copilasii au facut cunostintele cu invatatoarele noi si cu noii colegi, deci pentru ei a fost.
  Problema a fost insa la clasa I care chiar la inceput de an scolar in prima zi, s-au trezit ca nu abecedare.
  Ce rusine, de parca manualele de anii trecuti nu ar bune.

 13. Buna ziua,
  Imi puteti spune cati copii sunt in clasa doamnei Gabriela Pop?
  Dupa dumneavoastra, clasele a V a mai bune, sunt alese de catre profesorii buni ai scolii?

  Multumesc.

  • Bună ziua,

   În clasa Doamnei Gabriela Pop sunt 32 de copii.
   Sunt convins că toţi profesorii îşi doresc doar clase foarte bune, dar nu cred că se merge până acolo încât să îşi poată alege numai anumite clase. Există un obicei ca anumite învăţătoare foarte vechi în şcoală să preia clase cu primele litere (A, B, C) şi să le predea mai departe la clasa a V-a unui anumit profesor care le va fi şi diriginte. Acest obicei se repetă după fiecare ciclu, dar nu îngrădeşte accesul elevilor la un anumit profesor. Nu cunosc modul cum se realizează repartizarea profesorilor la clase şi nu am auzit să existe o astfel de “selecţie”!

   O zi bună.

   • Buna ziua,

    Revin cu rugamintea si pe aceasta “sectiune” a blogului, in speranta mai multor raspunsuri 🙂

    De anul viitor incepem clasa 0 la Scoala 195 si ar fi de mare folos daca ati putea impartasi cu mine daca aveti informatii despre dna invatatoare Mariana Canepescu.

    Emotii de scoala, ce pot face? 🙂

    Multumesc din suflet

    • Buna ziua, stiti cumva daca aceasta scoala (195) are program after-school?

     Multumesc!

     Mihaela

     • Adrian

      Da, scoala are program de after-school. Toti elevii scolii invata dimineata, astfel ca programul de after-sc hool se desfasoara intre orele 12.00-14.00.

     • doar pana la 14 este after ?

     • Adrian

      In scoala se organizeaza un program de after school pe 2h. Majoritatea orelor la clasele I-IV se termina la ora 12.00. After school se tine intre 12.00-14.00. La clasele a III-a si a IV-a pot fi 1-2 zile pe saptamana cu ore pana la 13.00, in acele zile after school se tine intre 13.00-15.00.

     • E o mare tampenie chestia asta cu afterschool pana la ora 14.00. Daca n-ai bunici , ce solutie ai cu copilul dupa ora 14 ? Deci la 195 nu exista after scool.

     • Adrian

      Buna ziua,

      In scoala 195 exista un after school intre orele 12.00-14.00. Puteti opta in alta parte pentru un after school la care copilul sa stea pana seara, cand il puteti lua dvs. Nu exista un program guvernamental care sa reglementeze acest aspect, doar institutii particulare, si acest gen specificat mai sus, la intelegere cu scoala si cu parintii.

      Adrian

    • Buna seara,

     Am deschis o noua locatie de after school in zona, intr-un cadru prietenos.
     Va invitam sa ne vizitati.

     Echipa Smiley-After School
     Multumim,

 14. Buna seara,

  Fetita mea va merge la clasa pregatitoare, la Scoala 195, in anul scolar 2015-2016.
  Ma poate ajuta cineva cu recomandari referitoare la invatatoare ce urmeaza sa preia clasa zero in urmatorul an scolar ?
  Multumesc.

  • Bună seara,

   Dna Alina Dinţică preia clasa zero anul viitor. Rezultatele o recomandă!
   Mult succes!

 15. Buna ziua!

  Am aflat urmatoarele despre clasa pregatitoare de anul viitor:
  -anul acesta sunt 10 clase 0 paralele, anul trecut au fost 8, iar anul viitor vor fi tot 8;
  -clase a IV-a sunt 6 paralele acum;
  -toate clasele invata de dimineata de la ora 8;
  -toate clasele 0 fac germana;
  – nu au after-school, doar unele clase au un program Scoala dupa scoala de la 12-14 cu invatatoarea, acolo unde sunt cereri si vrea si invatatoarea;

  Invatatoarele care au acum clase a IV-a sunt:

  – Alina Dintica – directoar adjunct;
  – Mariana Canepescu;
  – Florica Mihai;
  – Mirela Moise;
  – Catalina Ganea;
  – Stefanescu

  • Buna seara,
   Stiti cumva ce invatatoare au acum clasa a III-a si vor ?
   Puteti recomanda pe una dintre ele.
   Va multumesc mult

 16. Buna,
  Puteti sa-mi spuneti ceva despre invatatoarele care acum au clasa I? Doresc sa-mi transfer copilul la clasa I si ma intereseaza ceva informatii: ce invatatoare sunt, cati copii sunt in clase, cate clase de I sunt, ce limba straina studiata, orice altceva ar fi util.
  Multumesc

  • Buna ziua,

   Va multumesc pentru ca impartasiti impresii despre Scola 195 si oferiti informatii care sunt binevenite pentru noi, parintii.

   Din pacate nici pe pagina web a scolii nu am gasit numele invatatorilor care au preluat clasa I in anul scolar in curs.
   Va rog, daca ati avansat sau deja ati transferat copilul, poate aveti informatii cu numele invatatoarelor de la clasa I si alte detalii ( nr copii in clase etc), pentru ca suntem in fazal in care vom transfera fetita la Scoala Hamburg in cls. I. Multumesc mult pentru orice informatie pe care doriti sa o impartasiti cu noi.

   • Buna ziua,

    Voi încerca să vin cu ceva informaţii noi în câteva zile.

    Adrian

 17. Felicitari pentru fetitele minunate care iti ofera atat de multe satisfactii !
  Am tot studiat nivelul invatamantului pt scolile din sect 3 si intr-adevar sc 195 este cea mai buna . Te rog , ma poti ajuta cu cateva informatii despre invatatoarele ce au preluat clasele pregatitoare in anul scolar 2014-2015 ? Este nevoie de recomandare sau toate lucreaza la fel de bine cu copiii?
  Multumesc pentru raspuns !

  • Mulţumesc frumos pentru felicitări. Sunt un tătic foarte mândru!
   Nu este niciun dubiu, Şcoala Hamburg (aşa se numeşte mai nou Şcoala 195, de când a devenit Şcoală Germană) este cea mai titrată şcoală din sectorul 3 şi una din şcolile de top ale capitalei.
   Pentru anul 2014-2015 la clasa zero recomandarile sunt: Dna Frujina, Dna Constantin, Dna Ivan şi un nume nou în şcoala, Dna Pop Gabriela. Dna Pop este învăţătoarea Măriucăi. Din câte ştiu, Dna Frujină are 35 de copii în clasă şi e posibil să nu mai poată primi copii noi, Dna Constantin are 30 de copii şi a refuzat peste acest număr să primească copii. La Dna Pop sunt 32 de copii, la Dna Ivan 32-33 copii. Posibil de la începutul şcolii să mai fi apărut modificări. Despre celelalte doamne învăţătoare nu am informaţii.
   Cu cele mai mari rezultate (mai ales pe matematică, predă şi cursuri Arhimede la clasele I-IV) şi cea mai căutată doamnă învăţătoare din acest ciclu şcolar este Dna Frujină.
   Baftă multă!

   Adrian

   • Multumesc Adrian pentru raspuns ! Succes in continuare ! Sarbatori cu bine va uram …!

     • Buna seara,

      Foarte utile informatiile furnizate. Vreau sa imi inscriu baietelul la clasa 0 anul 2015 -2016. Va pot contacta in privat pentru o serie de detalii? Va multumesc.

     • Adrian

      Bună seara,

      Mă bucur că am putut fi util cu informaţii legate de şcoala 195. Vă trimit datele mele de contact.

      Adrian

   • Buna seara si felicitări pentru blog! Contine informații utile pentru noi, parintii. As adauga un nume: Catalina Iosifescu, este noua, nu are notorietatea doamnei Frujina însă are metodica si multa răbdare cu bobocii de la clasa 0. Noi am nimerit la dansa si mă bucur ca s-a întâmplat asa pentru ca nu am făcut parte din cei de pe listele întocmite cu 1, 2 ani înainte. As vrea sa va întreb ce părere averi despre ora de germana? Copiii dvs invata ceva?

    • Bună seara,

     Vă mulţumesc pentru apreciere. E foarte bine că aduceţi nume noi în paginile blogului, Şcoala 195 atrage cadre didactice de valoare şi sperăm să continue în acelaşi ritm. Şi noi am nimerit la Doamna Pop Gabriela aflată la prima generaţie în şcoală, şi sunt convins că vom avea rezultate foarte bune împreună. Despre germană, începutul este mai greu şi nu aş vrea să fiu subiectiv, vom vedea în perioada următoare cum se vor desfăşura lucrurile. Mă aştept ca Lb. germană să fie tratată mai mult decât serios în şcoală, doar suntem şcoală de germană, şi ar fi normal ca peste câţiva ani, începând cu clasa a V-a să existe 1-2 clase bilingve.

     Adrian

     • Stiti daca a doua limba straina (cea care incepe din clasa a V-a) este engleza? Sau poate fi si franceza? Combinatia germana-franceza nu mi se pare prea fericita pentru urmarea unui liceu unde se va preda si engleza…

 18. Buna ziua,

  ma poate ajuta cineva cu vreo informatie despre invatatoarea Florica Mihai ?
  Multumesc

  • Buna ziua,

   se poate sa imi trimiteti datele dvs de contact?

   Multumesc

    • Buna ziua! In primul rand vreau sa va multumesc pentru subiectul dezvoltat pe blog. M-ati putea ajuta cu datele dumneavoastra de contact pentru a afla mai multe informatii? Multumesc anticipat!

   • Buna ziua.Anul acesta imi voi înscrie fetița la școala Hamburg.Imi puteți da o idee despre un aftterschool bun in apropiere,din ce ați auzit pe la școala?VA mulțumesc din suflet

    • Buna ziua,

     Doamna Florica Mihai este optiunea noastra in incercarea de a ne muta la sfarsitul acestui semestru. Am vorbit doar de trei ori cu dumneaei si mi-a facut o buna impresie. Pare o persoana calma si din cate am inteles , este placuta de catre elevii clasei.
     Voi reveni cu amanunte dupa ce ne mutam si voi afla mai multe.

 19. nicoleta c Reply

  buna seara , ne pregatim de gruma pregatitoare , aveti ceva recomandari pentru acest an ? multumesc

 20. Buna ziua.

  Preconizez ca acest blog va fi intens accesat in perioada urmatoare, mai ales ca incep inscrierile cat de curand. Orice informatie referitoare la doamnele invatatoare care preiau anul acesta clasa 0 este extrem de utila. Despre doamna Alina Dintica am citit aprecierile d-voastra in alt articol de pe blog, dar orice informatii aveti despre doamnele Canepescu Mariana, Florica Mihai, Ganea Catalina, Militaru DOINA ne-ar fi extrem de utile.

  Multumim frumos.
  O zi buna.

  • Scuze, s-a strecut o mica greseala, doamna Militaru Doina este profesoara, nu invatatoare.

 21. Buna ziua,

  Revin cu inca o rugaminte.

  O recomandare pentru invatatoare ce va avea clasa a – IV-a, in anul scolar 2015-2016 ?

  Multumesc mult.

 22. Buna ziua,

  Stiti cine este invatator la clasa pregatitoare D? Vreau sa-mi transfer copilasul, am incercat la primele A,B,C, dar mi s-a spus ca sunt prea aglomerate.
  Imi puteti face o recomandare, avand in vedere ca aveti experienta in scoala?

  Multumesc frumos,

  • Buna ziua,
   Ce pot sa va spun este ca de la D au plecat cativa copii acum, dupa vacanta intersemestriala. Nu stiu multe amanunte dar se vehiculeaza ideea ca ar fi din cauza invatatoarei. Cred ca o cheama “X” pe doamna invatatoare.
   Succes!

   • Buna , puteti sa imi spuneti cum o cheama pe doamna “x”, va rog? Si eu as vrea sa imi dau baietelul la 195 si ar fi de folos sa fim mai in tema. Multumesc anticipat!

    • Bună, nu mai are nicio relevanță numele Doamnei “X”. Cred că are clasa pregătitoare 2019-2020. Începând din toamna trecută clasele se stabilesc în mod aleator. Acum totul ține de hazard! Oricum, vorbim de același sistem falimentar, de sistemul de învățământ românesc. Ar fi bine să vă pregătiți cu multă răbdare și cu mulți bani pentru meditații particulare.
     Câteva nume importante care iau clasa pregătitoare în toamna 2020: Dințică, Canepescu, Mihai, Covrig, Alexe.
     Multă Baftă!

  • Fugiti de “X” de la 195 ! Au plecat in primul semestru 5 copii si urmeaza sa mai plece cel putin 7 si adevarat cum stie si Camelia este din cauza invatatoarei.

   • Da este adevărat, învățătoarea țipa la copiii, oricine din școală va poate spune. Aceste lucruri se întâmplă foarte des.

   • Este corect. Inv. “X” este de o incompetență crasă. În schimb, este foarte bună manipulatoare. Este de necrezut cum ii prostește pe părinți și cu cât tupeu ii tratează pe cei care îndrăznesc sa conteste metodele ei. Ca sa va faceți o idee, este adepta tonelor de manuale auxiliare, dă extrem de multe teme pt acasă, foarte mult de copiat din manuale, fișe, etc. Nu da explicații clare iar copiii învață mai mult acasă cu părinții decât la clasă. Este un dezastru total și nu înțeleg cum de a ajuns în aceasta școală cu un renume atât de bun. Face totul de fațadă. Sa dea bine atunci când trebuie, când are inspectii.
    Deci da, fugiți de ea!

 23. fainoiu ionut Reply

  buna ziua, as dori sa solicit ajutorul celor ce frecventeaza acest blog, daca ma pot ajuta sau cunosc chiar pe altcineva, ptr o viza de flotant in vederea inscrierii la clasa pregatitoare la scoala 195, va multumesc.

  • Eu as dori sa-mi dau baietelul in clasa 1 in anul scolar 2015-2016.
   As fi foarte recunoscatoare daca, din cei care au deja copiii inscrisi la cls pregatitoare, stiu vreo invatatoare care sa mai primeasca elevi in anul urmator, in clasa 1.
   Oricare din aceste doamne: Cristina Constantin, Gabriela Pop, Timofte, Ivan, Iosifescu. Presupun ca la d-na Aida Frujina nici nu poate fi vorba.

 24. Buna ziua,

  Va felicit pentru blog ! Pentru mine a fost de un real folos.
  Subscriu si eu la rugamintile mai multor parinti de a afla mai multe detalii despre doamnele invatatoare care preiau clasa 0 anul acesta. Orice informatie/recomandare e folositoare aici sau pe email. Multumesc anticipat.

  • Vă mulţumesc pentru apreciere. Mă bucur că aţi găsit aici informaţii folositoare.

   • As dori mai multe informatii referitoare la d-na Dintica si d-na Ganea daca se poate

  • Buna ziua,

   Revin cu rugamintea daca cineva stie si poate sa ne recomande o invatatoare buna la scoala 195 clasa 0 de anul acesta (in afara de d-na Alina Dintica despre care am citit numai de bine si ma gandesc ca probabil e f f f dorita de toti parintii si nu voi prinde loc la dansa). Despre Ganea Catalina stie cineva ceva?
   Dar despre celelelate doamne?

   Multumesc

 25. Buna ziua. Stiti ceva despre invatatoarele care au acum clasa a III-a? Orice informatie e bine primita! Multumesc!!

  • Buna ziua,
   si pe mine ma intereseaza care sunt invatatoarele care au acum clasa a 3-a. Ati aflat cumva ceva intre timp?
   Multumesc

 26. Buna ziua,

  Va pot contacta in privat pt. niste detalii ref. la scoala 195?

  Va multumesc anticipat.

  • Bună seara,

   Vă trimit un email prin intermediul căruia puteţi să mă contactaţi.

   Adrian

   • Va multumesc Dl Adrian ….toata familia noastra locuieste in Germania si Elvetia ….ar fii superutil pentru baietel sa invete limba germana….

    • Mă bucur că vă pot ajuta cu informaţii despre şcoala 195. 195 a devenit şcoală germană din acest an şcolar 2014-2015. S-au introdus ore de germană începând cu clasa zero. Probabil că în câţiva ani vor avea şi clase bilingve, dar ştiţi cum se mişcă lucrurile la noi, destul de greoi. Pentru a învăţa la o şcoală foarte bună puteţi să vă bazaţi pe 195 (Hamburg), dar pentru a se pregăti încă de acum la un ritm special de limbă germană nu trebuie să vă bazaţi foarte mult pe ceea ce va face în şcoală. Vor dura câţiva ani până se vor pune la punct lucrurile, e necesar să aducă profesori speciali (nativi). Cel mai bine e să luaţi în calcul un curs particular de germană la Goethe, sau ceva de genul ăsta!

   • As dori si eu mai multe informatii cu privire la d-nele invatatoare Dintica si Ganea. Eventual o recomandare Multumesc

   • Buna ziua,

    Nu am primit nici un email de la dvs. Se poate sa il mai trimiteti o data, va rog.

    Multumesc

 27. Buna seara! Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la doamnele invatatoare care au acum clasa a 2-a? Multumesc

  • Buna ziua,

   As dori si eu o recomandare pentru o invatatoare care are acum clasa a-2-a. As dori sa-mi transfer fetita incepand cu septembrie 2015 (clasa III). Multumesc

 28. Astazi am gasit acest blog absolut intamplator si m-am bucurat foarte. Fiica mea urmeaza sa implineasca 4 ani, asa ca nu mi-am pus problema scolii deocamdata. Apartinem de 195 si mi s-a parut firesc sa o inscriu acolo, mai ales ca am auzit vorbe bune despre ea, insa acum imi dau seama ca este mare agitatie in jurul acestei scoli.
  Pana la urma cum se procedeaza? Aleg parintii invatatoarea?
  Germana se mai face sau nu? Spunea cineva aici ca nu se mai numeste “Hamburg”. S-a renuntat la parteneriat?
  Multumesc pentru toate cate le-am aflat de aici, Adrian, si voi urmari blogul tau si pe viitor. Sa stii ca m-a piscat un pic invidia pentru mandria cu care vorbesti despre minunicile tale. Sper sa mi se intample si mie la fel cand imi va veni vremea. 🙂

  • Denisa,

   Mă bucur că ai găsit informaţii utile pe blogul meu.
   Într-adevăr este mare agitaţie pe Şcoala 195 şi e normal să fie aşa. Este una din şcolile importante din Bucureşti, cu rezultate frumoase, cu profesori dedicaţi şi mai mult decât atât, dornici să lucreze cu elevi serioşi şi interesaţi de şcoală. Se poate discuta din timp cu o anumită învăţătoare.
   Se face în continuare Limba Germană chiar dacă s-a renunţat la denumirea de “Hamburg”. Nu cunosc mai multe amănunte dar voi reveni dacă aflu ceva.
   Îţi doresc ca fiica ta să îţi umple sufletul de mândrie şi să îţi aducă cel puţin aceleaşi satisfacţii pe care mi le-a adus mie Kărluţa. Sper ca şi Măriuca să îi calce pe urme, are toate atuurile şi un exemplu demn de urmat în familie, ceea ce nu este puţin! 🙂
   Te mai aştept în paginile blogului.

   O primăvara frumoasă în continuare.

   Adrian

   • imi puteti da ceva referinte la programul de clasa o si mai multe pe mail ? multumesc

 29. ana ionescu Reply

  Stie careva ce diferente se dau la limba italiana pentru inscrierea unui copil in clasa a 3 a la dante alighieri?ma intereseaza ce manuale trebuie sa cumpar..

 30. Buna ziua,
  Baietelul meu a implinit de curand 5 ani, ceea ce inseamna ca in anul scolar 2016-2017, el va merge in clasa zero.
  Am auzit intamplator de scoala 195 si cautand-o pe net, acum vreo luna, am dat peste acest blog. Si de atunci tot caut informatii despre rezultatele elevilor sai.
  Locuim in Titan si este, deci, o alegere naturala.
  Aveti idee despre invatatoare ce acum au clasa a 3-a si care de anul viitor sa urmeze a lua clasa zero?
  Si v as mai intreba ceva – daca proximitatea nu ar fi un criteriu important in a alege scoala, ce alte unitati de invatamant de stat ar fi pe short list?
  In ceea ce ma priveste, ma mai interesez si despre cateva scoli din sectorul 2 – scoala 49 (Vatra Luminoasa), George Cosbuc, scoala 56 Jose Marti (Pache Protopopescu). Dvs ce stiti despre acestea?
  Va multumesc!
  Alina

  • Bună ziua,

   Încerc de câteva săptămâni să culeg informaţii din şcoală şi să public un articol cu Doamnele Învăţătoare. Nu am reuşit să aflu ceea ce mi-am propus dar nu mă dau bătut. Cât de curând voi publica acel articol despre învăţătoare cu numele şi clasa. Calitatea şcolii este un criteriu important iar 195 este o şcoală foarte bună. Despre alte şcoli importante din Bucureşti şi sectorul 3, puteţi citi în articolul meu: http://adrianmanea.ro/cele-mai-bune-scoli-din-bucuresti-si-sectorul-3/ (aici găsiţi chiar un top). Conform unor statistici preluate de la admitereliceu.ro, George Coşbuc este pe un loc 17 la nivelul capitalei iar Şcoala 56 pe locul 20, rezultatele sunt la nivelul anului 2014.

   Multă baftă!

   Adrian

   • Buna ziua! Si felicitari pentru acest blog si informatiile utile pe care le transmiteti. peste cateva luni, fetita mea va incepe clasa 0, la scoala 195.as dori mai multe informatii legate de programul scoala dupa scoala-versus-un afterschool la o gradinita particulara. ce imi recomandati? Dvs pentru care varianta ati optat.? multumesc anticipat
    t

    • Bună seara,
     Vă mulţumesc pentru apreciere.
     Este important să ajungeţi la o învăţătoare foarte bună, dedicată şi în acest caz eu vă recomand să optaţi pentru afterschool-ul din şcoală. Avem experienţa cu after făcut în şcoală cu propria învăţătoare şi am fost foarte mulţumiţi. În mod normal învăţătoarea îşi cunoaşte foarte bine elevul şi lucrează cu el în consecinţă. Este cadrul didactic care va munci cu el timp de cinci ani, nu cred că într-un after particular se poate aborda cu aceeaşi implicare. Programul de after este între orele 12.00-14.00.
     Multă baftă la toamnă!

     Adrian

     • gabriela schlecht

      Buna ziua Domnule Adrian,
      Gabriela Schlecht este numele meu si mi-am permis sa va abordez pentru ca sunt extrem de interesata ca fiica mea sa urmeze cursurile acestei scoli. Am facut studii de piata ample avand ca tema scolile din sector si m-am oprit la 2 si anume 89 si 195, balanta inclinandu-se catre 195. marturisesc ca acest blog a avut o influenta mare si nu in ultimul rand si o mamica a carui fiu a terminat 8 clase la aceasta scoala si la evaluare a luat 10 la matematica.
      Prin urmare, revin si eu cu rugaminrea de a ma “ajuta” cu o lista a invatatoarelor care in anul scolar 2015-2016 vor finaliza clasa a 4-a si din toama lui 2016 vor prelua clasa 0 sau clasa 1( dupa unele zvonuri, clasa 0 va trece back la gradinita).
      Multumesc mult.

    • Buna seara,

     Noi am deschis o noua locatie in Camil Ressu, nr.54.
     Va asteptam intr-un mediu cald si prietenos

     Multumim,

  • Buna Alina,
   si eu am un baietel care in septembrie 2016 va intra in clasa 0. Noi ne-am decis pt scoala 195 fiindca ca este cea mai buna din sector si este relativ aproape de noi (timpul este si el important). Invatatoare care au acum clasa a 3-a sunt Elena Cumpanasu, Sanda Barr si nu stiu daca Panaitescu va intra la pensie sau va continua. Pe celelate doamne invatatoare nu le stiu.

 31. Cristea Cosmina Reply

  Buna ziua,

  In primul rând mulțumesc pentru informațiile utile pe care ni le împărtășiți.
  As avea o întrebare : in clasa 0, la Școala 195, se solicita uniformă școlară?

  Mulțumesc!

  • Bună seara,
   Vă mulțumesc pentru apreciere.
   La clasa zero nu se solicită uniformă școlară.

   Adrian

 32. Buna ziua! As dori sa stiu ce invatatori de la Sc 195 recomandati. As vrea sa ii contactez ptr a colabora la un after school. Si daca nu stiu parintii, atunci cine… Orice parere pro/contra este importanta.

  Multumesc!

  • Bună seara,

   Două nume grele: Dna Dințică și Dna Frujină.
   Nu știu dacă veți reuși să le convingeți! 🙂
   Baftă!

  • Buna seara,

   Sa deschis o noua locatie – After School – pe Camil Ressu nr.54
   Va asteptam sa ne vizitati intr-un cadru prietenos,

   Multumim,

   • Bună seara,

    O informație utilă pentru părinți.
    Mulțumesc frumos pentru vizită.

    Adrian

 33. Stiti ce invatatoare vor lua clasa pregatitoare in anul 2016? Multumesc.

 34. Jeni Haidar Reply

  Buna ziua! De mare ajutor info furnizate. Aveti idee ptr anul ce va urma, 2016 – 2017 clasa zero, dascăli ptr bobocei? Si inca o intrebare: bdul. Nicolae Grigorescu se pot inscrie la aceasta scoala? Multumesc !

 35. Buna seara. Si baietelul meu urmeaza sa intre in clasa pregatitoare la anul. Tindem catre 2 scoli, respectiv 195 sau 56. Ma puteti ajuta cu o recomandare pt o invatatoare buna, care ar prelua grupa 0 la anul , la 195?

 36. Alexandra P. Reply

  Buna ziua! Am un baietel de 5 ani si va fi si el in grupa 0 in anul scolar 2016 -2017. Noi locuim chiar langa sc. 195, si normal ca-l vom inscrie la 195, mai ales ca toti din familie am fost la aceasta scoala. As dori sa stiu si eu niste nume de invatatoare bune, daca ma poate ajuta cineva va rog.
  Multumesc anticipat!

  • Buna ziua. Am un baietel de 6 ani pe care vreau sa-l dau la clasa 0 la scoala 195.Ideea e ca noi locuim in sect 2..are cineva idea daca mai e nevoie de viza de flotant pt inscriere? Si cand incep inscrierile. Ms mult

   • Inspectoratul Școlar nu are de gând să limiteze numarul de locuri in scoli, astfel ca va puteti inscrie la 195. Sigur, daca nu se vor face modificari in regulamentele scolare tinand cont de evolutia politica de acum. Este obligatoriu sa aveti viza de flotant in zona arondata scolii. Inscrierea se va face in primavara viitoare si tot atunci trebuie sa rezolvati si cu viza!
    Mult succes!

    • Dl Adrian..lamuriti-ma cu un aspect…daca ai viza de flotant in zona scolii esti inscris automat? Adica nu au drept sa te refuze? Au fost cazuri de inscriere si fara ziva? Puteti sa-mi dati o adresa de mail, as mai avea niste intrebari…Ms mult

     • Adrian

      Fără viză de flotant se pot înscrie doar cei care locuiesc în zona arondată școlii. Dacă locuiți în altă zonă, vă puteți înscrie doar după ce vă luați o viză de flotant în zona arondată școlii.
      În 2014 Școlii 195 i-au fost alocate în jur de 175 locuri pentru clasa zero. S-au înscris în jur de 300 de copii, rezidenți + flotanți, iar Inspectoratul Școlar a aprobat toate aceste cereri. În această vară, nu mai contează câte locuri i-au fost alocate, s-au înscris în jur de 500 de copii și au fost aprobate toate locurile. Sunt 15 clase zero în acest moment, o mică nebunie!!! În Consiliul de Administrație al Școlii s-a ridicat problema limitării acestor locuri, dar în acest moment Inspectoratul Școlar a anunțat că nu v-a limita locurile, iar cei cu flotant vor fi înscriși. Până la noi “ordine”, oricine cu flotant se poate înscrie.
      Înțeleg ca locuiți undeva în sectorul 2. Distanța poate fi o mică problemă pentru dvs. Diferențele mari de calitate între școlile generale nu este dată musai de calitatea învățătoarelor, cât mai ales de nivelul de educație de la clasele V-VIII. De ce spun asta? Pentru că în multe școlii se pot găsi învățătoare foarte bune, chiar dacă aceste școli au rezultate mai slabe decât 195. Problema începe la clasele V-VIII. Ori în situația în care cifra de școlarizare în 195 crește în acest ritm, cu siguranță în timp calitatea educației va avea de suferit, dacă administrația școlii nu va reuși să contracareze cu suplimentarea unor cadre didactice de calitate.
      Multă baftă și inspirație în alegerea Școlii!

  • Buna Alexandra, noi cautam daca se poate pe cineva care sa ne faca mutatie pt baietelul pe care l-am inscris pt clasa pregatitoare; doar ca a ramas un singur loc si ne trebuie mutatie, pt ca stam in sect 2; am fi foarte recunoscatori de ajutor; [email protected]; multumesc anticipat

 37. V-am trimis un mail daca aveti cunostinta ce invatatori au anul acesta clasa a III a respectiv clasa a IV a.

  • D-le Adrian, in acest moment sunt 15 clase 0 si nu 18…

   • Da, aveți dreptate, sunt 15 clase zero, până la litera “O”. Mulțumesc pentru atenționare.

    • Buna ziua. Felicitari pentru informatiile utile despre aceasta scoala. As dori cateva informatii despre dna. Gabriela Popa si clasa dansei. Inteleg ca aveti fetita la aceasta clasa.
     Imi puteti trimite, va rog, datele Dvs. de contact ?
     Multumesc.

 38. Update 22.12.2015: O listă a învățătoarelor de la Școala 195 găsiți în articolul “Învățătoare la Școala Gimnazială nr. 195 (Hamburg)“.

 39. Buna ziua si felicitari pentru acest blog plin cu informatii utile pentru noi parintii.In primavara 2017 va trebui sa ne inscriem si noi fetita la scoala in grupa 0 si am inceput cautarile din timp ca majoritatea parintilor.Bineinteles ca am dori si noi sa optam pentru scoala 195 intrucat am inteles ca este o scoala buna si pentru ca are foarte multe dotarii spre deosebire de alte scolii.Problema care ma macina si despre care am citit pe alte forumuri de la altii parintii este faptul ca la aceasta scoala se cere foarte multi banii…fiind catalogata o scoala de fite in urmatorul sens: la fondul clasei se cer foarte multi banii, unele invatoare am inteles ca cer de la obraz banii pentru diferite cadouri altfel nici macar nu se uita la copilul tau chiar daca este un copil bun.Am mai inteles ca elevi sunt obligati sa mearga la anumite concursuri care si alea costa destul de mult, asta pe langa caietele speciale si alte costuri specifice.As vrea prin intermediul vostru sa stiu care este de fapt adevarul.Daca chiar este o scoala de fite in care se arunca cu banii la greu, noi fiind niste parintii cu posibilitati modeste, sau pur si simplu astea sunt doar niste cazuri izolate sau mituri?? Va rog sa ma ajutati sa pot lua decizia corecta in alegerea acestei scoli sau nu.

  • Buna ziua,

   Va mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi mă bucur că am putut să vă ofer câteva informaţii utile despre Şcoala 195.
   În afara şcolilor particulare din sector, Şcoala 195 este cea mai bună din sectorul 3. Are un renume câştigat în ultimii 15 de ani, cel puţin de când suntem noi interesaţi de acest aspect, datorită performanţelor obţinute de proprii elevi cu ajutorul unor dascăli dedicaţi. E firesc ca, pe măsură ce şcoala a început să atragă atenţia asupra ei, foarte mulţi copii din sector să fie înscrişi de către părinţi aici. Ştiţi foarte bine că sistemul românesc de învăţământ este într-o situţie foarte grea. Sunt convins că pot fi cazuri deplasate şi aici la 195. Noi nu ne-am lovit de astfel de situaţii, să ni se impună ceva. În fiecare şcoala părinţii au ajutat pe cât posibil ca sălile de clasă să se prezinte în condiţii mai normale. La 195 şcoala este deja renovată de către primărie şi are condiţii destul de bune de învăţământ. Referitor la concursuri, Ministerul le-a anulat pe cele cu taxe începând din anul şcolar 2015-2016. Cel puţin la clasele mici, mai sunt organizate doar 5-6 concursuri pe an, iar acestea sunt gratuite. Din punctul meu de vedere, vă sfătuiesc să vă încurajaţi copilul să meargă la concursurile şcolare. Noi nu am fost obligaţi să mergem la aceste concursuri, ba dimpotrivă, le-am considerat ca pe un test şi am participat la cât mai multe. Acestea sunt foarte utile pentru că vă dau măsura pregătirii copilului, dincolo de clasă şi de notările învăţătoarei care pot fi mai mult sau mai puţin subiective, şi testează, de asemenea, reacţia lui în condiţii de concurs. Dacă pregătiţi momentul concursului fără presiune, sunt convins că nu se va resimţi un stres deranjant pentru copil.
   Pentru a lucra mai… să spunem eficient, va trebui să luaţi acele caiete speciale. Cred că le puteţi găsi şi pe net, sau le puteţi copia în cazul în care nu vreţi să le cumpăraţi. Învăţătoarele ştiu care sunt de calitate şi care pot influenţa pozitiv procesul de învăţământ.
   195 nu este o şcoală ideală, face parte din sistemul pe care îl ştim foarte bine cu toţii, doar că aici găsiţi o sumă de cadre didactice (calitate) şi condiţii peste ce oferă celelalte şcoli din sector. Intraţi într-un colectiv care are toate şansele să fie format din mai mulţi copii ce vor să înveţe, si să ofere un cadru propice dezvoltării.
   Principalul dvs. obiectiv trebuie să fie accesul într-o şcoală care oferă mai mult pentru copil. Nimeni nu vă poate obliga să faceţi ceea ce nu vreţi!

   Multă baftă!

   Adrian

   • Multumesc frumos pentru raspuns…si pentru toate informatiile cu adevarat interesante si utile pe care le-am descoperit aici.., stiam ca se exagereaza cum de altfel se exageram noi romanii…facem din tantar armasar.

 40. Buna seara. De anul aceta fetita mea cea mare va fi eleva a scolii nr. 195 in clasa 1-a G la doamna profesor Simion Claudia. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi, recomandari si pareri in legatura cu doamna profesor va sunt recunoscatoare. Multumesc.

 41. În ultima săptămână am primit primele două comentarii negative la adresa Școlii 195. Doi tătici, un domn O și un domn C, și-au manifestat nemulțumirile legate de școală, nemulțumiri legate de două Doamne Învățătoare, clasa zero respectiv clasa I, o promisiune neonorată respectiv nemulțumiri legate de procesul de predare. Nu am lăsat aceste două comentarii pentru simplul motiv că, acești domni trebuie să își asume identitatea și dovezile legate de afirmațiile lor.
  Sunt nevoit să fac următoarele precizări: în articolele mele despre Școala 195, am scris având calitatea de părinte al unui elev al școlii, un elev special care a terminat șef de promoție al generației 2015. Din această postură, am scos în evidență laturile pozitive ale acestei școli, contactele avute cu anumite cadre didactice minunate, dascăli care au avut un rol important în educația copilului meu. În condițiile dificile din România, ale unui sistem falimentar, și într-o schimbare perpetuă, ceea ce generează mari confuzii, Școala 195 nu este un etalon, nu este un simbol. Este doar, și nu este puțin lucru, cea mai bună școală din sectorul 3 (luând în calcul școlile de stat). O demonstrează rezultatele propriilor elevi. Puteți verifica pe sit-ul MEN, să vedeți câți elevi ai școlii au intrat la licee de top din București: Sava, Vianu, Lazăr, Mihai Vitezul, Șincai etc.
  Sigur că este posibil să vă loviți de anumite probleme, să aveți anumite nemulțumiri, important este să fiți alături de copii voștri și împreună, implicați, căutând cele mai bune soluții, să parcurgeți acești frumoși ani de școală!
  Multă baftă în continuare!

  Adrian Manea
  editor Blog-ul lui Adrian

 42. Un domn Ilie Andrei (sau cum l-o chema) a trecut pe aici și a lăsat un mesaj negativ l-a adresa articolului și a învățământului românesc. Vă mulțumesc pentru vizită, domnule! Nu voi publica comentariul dvs. aici, sunteți în casa mea și am dreptul acesta. Înțeleg din comentariul dvs. că un astfel de articol este asociat cu unul din sporturile naționale, pupinc….mul (ca să folosesc termenul dvs.) și că este principalul vinovat pentru starea jalnică a învățământului românesc. Iertare, dar sunteți departe de adevăr! Sistemul și corupții ajunși în poziții cheie în statul român au distrus tot, inclusiv învățământul. Un sistem cu rădăcini în epoca de aur a comunismului, un sistem ce s-a folosit și se folosește de “oamenii potriviți”. Școlile și cadrele didactive sunt ca niște roți gripate în acest mecanism. Dacă ați citi cu atenție, inclusiv comentariile, ați descoperi mesajul articolului: “Școala 195 nu este nici pe departe un etalon al unui învățământ normal, dar aici mai găsim câteva cadre didactice care reușesc să își facă treaba cu profesionalism și dăruire. Iar în comparație cu celelalte școli din sector, cele de stat, 195 chiar este cea mai bună. Da, este un chior în țara orbilor! Sunteți mulțumit?
  Cât despre neaNicu, l-a pierdut paranoia lui, ruptura față de realitate! El s-a înconjurat de oameni de cea mai joasă calitate. La cât și-a bătut joc de acest popor, nu are dreptul la compasiune! Ci la uitarea istoriei!

 43. Buna ziua! Puteti sa imi dati o adresa de mail. As vrea sa va intreb ceva. Multumesc anticipat.

 44. Vochita Rodica Reply

  Buna ziua. Tot cautand informatii, am gasit blogul dumneavoastra. Si eu doresc sa inscriu copilul la 195, clasa pregatitoare. Aveti idee cine ia clasa pregatitoare anul acesta?

 45. Veronica Dragomir Reply

  Buna, Am marea rugaminte sa-mi spuneti si mie, daca stiti, invatatorii pt clasa 1 in anul scolar 2016-2017 la scoala nr 195. Copilul meu invata la alta scoala acum si intentionez sa il mut.
  Multumesc mult

  • Buna,
   Gasiti in urmatorul articol tabelul cu învăţătoarele de la clasa zero:
   http://adrianmanea.ro/invatatoare-la-scoala-gimnaziala-nr-195-hamburg/

   Sunt clase zero preluate în 2015, acum sunt clasa I. Sunt 15 clase, cu învăţătoare venite şi din afară ca să acopere cererea foarte mare.
   Din Doamnele cu experienţă şi rezultate în 195: Doamna Dinţică, Doamna Canepescu, Doamna Ganea etc.

   Baftă!

   Adrian

 46. Media la admitere este mare pentru ca toti copiii fac meditatii.Nu este meritul scolii.Sunt materii la care nu se face nimic, nu se preda, se dau note Mari care nu reflecta ce stiu copiii.Unii fumeaza, se chiuleste in grup toata clasa

  • Ceea ce “spuneți” este valabil pentru tot învățământul românesc. Sunt de acord, părinții sunt cei care fac, în primul rând, eforturi mari. Dar, în această școală se face mai multă carte decât în majoritatea. Și cum nu avem altă alternativă la acest sistem de învățământ, Școala 195 (așa cu minusurile ei) este totuși o alternativă bună.

 47. Buna ziua, d-le Adrian. Am o fetita de 7 ani care trece in clasa I. As dori sa o transfer de la scoala in care invata la 195. Tot viza de flotant imi trebuie? eu lucrez in sector 3, pe langa Mall, si as lasa fetita in drumul meu. Eu sunt din IF. Daca se poate sa imi lasati si o adresa de mail, v-as fi recunoscatoare. Felicitari pt calitatea fetitelor! Mult noroc in orice ar face!

 48. Buna ziua,

  As vrea sa imi inscriu baietelul la clasa zero in toamna aceasta, va rog a-ti putea sa imi recomandati o invatatoare care preia anul acesta clasa zero.

  Va multumesc din suflet.
  A-ti putea sa imi dati o adresa de email sa va intreb mai multe in privat.
  Va multumesc anticipat,
  CP

  • Buna,

   Ma poate ajuta cineva cu o viza de flotant pt clasa 0 la 195?
   Multumesc tare mult!

   • Camelia I. Reply

    Buna ziua! As aprecia foarte mult feedbackul dvs referitor la dna invatatoare Cristina Constantin. Am inteles ca fiica dvs a fost eleva dumneaei. Este una dintre invatatoarele care vor prelua clasa 0 anul viitor. De asemenea daca imi puteti face si o alta recomandare ar fi minunat. As avea nevoie si de o viza de flotant pt 2019(daca ma poate contacta cineva). Va multumesc pentru informatiile de pe site, sunt de ajutor parintilor care nu au alte surse de informare. Numai bine, Camelia

    • Bună ziua! Fiica cea mare a fost la Dna Dințică, iar cea mică nu este la Dna Constantin. Ne-a fost recomandată acum 4 ani ca fiind o învățătoare bună. Am purtat 2-3 discuții pentru o “colaborare” din toamna respectivă. Din motive ce țin de bucătăria internă a școlii și/sau a caracterului persoanei respective, colaborarea nu s-a concretizat. Dacă citiți despre rezultatele elevilor la Comper în articolul următor “http://adrianmanea.ro/invatatoare-la-scoala-gimnaziala-nr-195-hamburg/”, veți avea câteva opțiuni mai bune. Baftă multă!

     • Camelia I.

      Multumesc frumos pentru raspuns! Numai bine, Camelia.

 49. I have checked your page and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google’s search results, but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for: SSundee advices unlimited content for your blog

 50. Buna ziua,

  As dori sa solicit ajutorul celor ce frecventeaza acest blog, daca ma pot ajuta sau cunosc chiar pe altcineva, pentru o viza de flotant (contra cost evident) in vederea inscrierii la clasa pregatitoare la scoala 195 (ma puteti contacta la [email protected] sau mesaj aici).

  Va multumesc!

 51. Buna ziua,
  As dori sa cer si eu cateva pareri despre doamna invatatoare Cretu Mirela,poate au existat parinti care au avut sau au copiii la dumneaei.Urmeasa sa intram si noi la scoala si as dori sa aflu mai multe. Are metodica,copiii inteleg,isi da interesul,cam cum ati simtit pe parcursul timpului rezultatele dumneaei?
  Am vazut rezultatele de la comper,,sunt clase cu rezultate mult mai bune,dar unii invatatori isi si aleg copiii..alti nu..si este normal sa fie si discrepanta la rezultate,daca intelegeti ce spun.Copiii sunt diferiti.As fi recunoscatoare daca as afla mai multe.Va multumesc din suflet.

 52. Domnul Adrian,se poate sa va mai cer niste sfaturi in privat?Daca nu deranjez prea tare,am vazut foarte multe persoane care doresc asta si probabil va simtiti agasat.
  Multumesc

  • Buna seara, îmi poate da cineva detalii despre Dna AIDA Frujina sau Dna Mirela Crețu ? Mulțumesc

   • Dna Frujină este una dintre cele mai bune învățătoare din școală. Nu mai are nevoie de nicio confirmare. Cred că în acest moment listele sunt închise la cele mai căutate din școală.
    Baftă multă!

    • Mulțumesc pentru răspuns. Da, am discutat și cu dansa și cu Dna director și mi S-a spus ca se vor stabili aleator listele in toamna..sau cel puțin oficial..pentru ca sunt prea multe cereri la anumite învățătoare și efectiv sunt la mijloc.

 53. Bună seara!
  Nu mi se pare normal ca anumiți părinți nemulțumiți să denigreze activitatea profesională a unui cadru didactic cu o experiență de 25 ani la catedră și cu rezultate remarcabile obținute cu elevii de-a lungul timpului.
  Din părerile unui număr redus de părinți, pe acest blog faceți dezinformare, denigrare și calomnie.
  Eu dețin toate postările de acest gen pe care le-ați făcut pe blog și care acum nu mai apar.

  • Bună seara!
   Sunt convins că nu poate fi denigrată activitatea profesională a unui cadru didactic doar pentru că anumiți părinți își manifestă nemulțumirea prin comentarii pe acest blog.
   Mult succes!

   • Înainte de a posta asemenea comentarii răutăcioase și denigratoare ale unor părinți care creează numai probleme prin clase ,care nu doresc nicio temă pentru copiii ,care nu acceptă să primească informații privind comportamentul copiilor la școală și nu colaborează în vederea îndreptării acestuia,ar trebui să vă informați mai bine dacă tot doriți să dovediți că știți atâtea lucruri despre această școală.

    • Doamnă, vă înțeleg supărarea. Dar dvs. aveți o problemă cu acești părinți! Poate că nu ați reușit să comunicați suficient de bine cu ei. Și dincolo de exprimarea lor, sunteți sigură că nu aveți nicio vină?

     • Eu nu am nicio problemă cu vreun părinte, dar există un Dumnezeu și nu este frumos și corect să arunci cu pietre în cadre didactice care muncesc mult cu elevii și se implică în multe activități.
      Dumneavoastră nu aveți decât să postați în continuare…

 54. Spuneți-mi va rog, știți care este procedura pentru transfer în clasa a V a? Se da examen? Este obligatorie cunoașterea limbii germane?
  Va mulțumesc!

  • Școala 195 nu are același statut ca și Colegiul German Goethe. Probabil că inițial s-a vrut o alternativă la Goethe, dar demersurile nu s-au concretizat. 195 este doar cea mai bună școală de stat din sectorul 3, nimic similar cu o școală unde cursurile se țin într-o limbă străină, nici măcar nu se fac cursuri intensive de Limbă Germană.
   Nu cunosc procedurile de transfer, dar probabil că acestea sunt cele clasice, fără examen de limbă… dacă întrebarea era legată de faptul că școala se numește “Hamburg”.

   • Alexandra Reply

    Buna ziua. Aveti ceva informatii despre Doamna Sanda Bar? Multumesc.

 55. Puteți va rog să-mi confirmați daca școala 195 dispune de after school după ora 14? Primarul sectorului 3 se lauda că va funcționa și o cantina pentru elevi. Exista aceasta posibilitate in prezent? Multumesc

 56. Pe ce criterii insirati aceste nume?
  Ce anume stiti despre doamnele invatatoare pentru a le recomanda?

  • Răspunsul este simplu. “Criterii” subiective: experiența personală ca părinte, experiența altor părinți, numărul copiilor implicați în concursuri școlare și rezultatele lor, recomandări din interiorul sistemului etc.

 57. Buna!Din toamna ne mutăm în București, avem în apartament lângă scoala 195,cel mic o să fie in clasa 1 și cel mare in clasa a 7a, imi poate cineva da sfaturi ,ce pasi ar trebui să urmez, dacă are cineva copiii în clasa pregătitoare, respectiv a6a poate îmi dă mai multe detalii?

  • buna Alina si tuturor celor care citesc acest mesaj; ma poate ajuta cineva cu suflet mare cu mutatia pt viza de flotant pentru aceasta scoala? Multumesc anticipat

 58. Cristina Enache Reply

  Dupa 3 ani, ma intorc cu sufletul bucati pe acest blog. Acum 3 ani am crezut ca dna Alina Dintica este the one pt copilul meu. Cautam o doamna serioasa, care sa se tina de treaba si am gasit-o aici, in descrierea dvs, domnul Adrian. Astazi nu stiu ce sa mai cred…Dupa ce dna m-a pus sa aleg intre a pleca copilul meu din clasa dumneaei, sau pleaca dumneaei. Totul a plecat de la faptul ca baiatul meu a muscat un copil pt ca nu i-a lasat si lui telefonul sa se joace. M-a luat pe nepregatite, cu 4 parinti martori, si mi-a spus intai ca nu il mai ia in tabara pt ca nu i se pare ok sa il lase in camera singur cu alti copii si apoi m-a pus sa aleg:ori dumneaei, ori copilul. Tot ce am putut sa fac a fost sa izbucnesc in plans, fara sa mai pot vorbi nimic..Mergem mai departe, trebuie, dar cu siguranta cu o rana in suflet, o rana de abandon pt ca nu esti un copil perfect…probabil la dvs a functionat relatia ca ati avut un copil eminent ( felicitari pt minca depusa alaturi de copil, cu siguranta a fost), la noi atat s-a putut…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »