Urmând exemplul Kărluţei şi Măriuca a început să cocheteze cu sportul. “Tati, şi eu vreau să iau medalii!” A văzut de atâtea ori înregistrări cu Kărluţa patinând şi mai târziu făcând gimnastică aerobică, încât îşi doreşte să calce pe urmele ei. Această atitudine a Măriucăi nu poate decât să mă bucure. Îmi aduc aminte când Maria avea 2 ani jumate şi am alergat împreună cu ea un tur de parc, de IOR, peste 3 kilometrii (cu mici opriri). Tot timpul când mergeam în parc, în primul rând îşi dorea să alerge. Eram convins că e făcută pentru atletism.

Au apărut problemele de sănătate inerente odată cu intrarea în colectivitate şi am lăsat-o mai uşor cu alergatul. Mai ales că aceste probleme au fost destul de numeroase între 2 şi 4 ani. A învăţat să patineze, mă rog, să alunece un pic, stă foarte bine cu echilibrul. Am asistat în living de atâtea ori la piruetele pe care ea le făcea imitând-o pe Kărluţa. Patinajul rămâne marea noastră iubire din familie şi ne-am propus ca de la sfârşitul lui aprilie să intrăm pe gheaţă. Din toamna trecută, Măriuca a început să facă gimnastică, se antrenează într-o grupă de 9 fetiţe cu vârste între 5 şi 7 ani. Nu, nu e vorba de gimnastică clasică. Ritmică, aerobic, majorete, din toate câte puţin. Azi am văzut-o pe Măriuca pentru prima dată într-un concurs.

Sala de sport Antilopa din Bucureşti a fost azi plină de copii şi părinţi. Ca o sărbătoare a primăverii, sala a vibrat pe ritmuri latino, a simţit în paşi de vals şi a debordat de energia majoretelor. Au fost organizate concursuri pentru  copii de la 4 la 12 ani, concursuri de dans, de majorete, gimnastică ritmică şi gimnastică aerobică. Am văzut fetiţe frumoase şi elegante ca nişte mici prinţese, parcă erau flori de primăvară dansând în grădină unui castel. Am văzut băieţei frumoşi şi amuzanţi, “dansând” ca nişte ursuleţi prinşi la stup, la furat de miere. Am văzut un spectacol agreabil plin de voioşie şi energie. Echipa Măriucăi a ocupat locul 2 la categoria majorete.

Măriuca:
Antilopa01
Antilopa11

 

O bucăţică din programul Mariei şi al colegelor ei:

Pentru că şi florile dansează, nu-i aşa?… vă invit să vă bucuraţi ochii cu frumuseţea acestor “flori de primăvară” dansând pe ritmuri latine şi valsând ca într-o grădină de “bal”!

 

 

 

12 Comments

 1. Am mai spus-o si o voi mai spune… Aveti niste fetite tare reusite! Sa fie sanatoase!
  Ceea ce face Măriuca imi place si sper sa ii fie de folos mai tarziu. Bine ca nu este la gimnastica clasica. Mi se pare un sport epuizant pentru copii, un sport ce le rapeste mult prea devreme copilaria…

  • E ca o maimuţică, îi place să se cocoaţe, are foarte multă mobilitate, cred că era bună pentru gimnastică clasică, dar nu o voi duce niciodată să facă aşa ceva. Dacă reuşim să începem cu patinajul în primăvara asta, îl vom duce până spre clasa a V-a când singură îşi va alege drumul mai departe, aşa cum a făcut Kărluţa. Dacă va fi făcută pentru sportul ăsta, atunci îl vom continua, altfel ne întoarcem cu toate forţele spre şcoală.
   Din punctul meu de vedere, sportul este foarte important în dezvoltarea, educarea şi creşterea unui copil. Îl ajută enorm…
   Mulţumim frumos, Vienela!

 2. Mariuca este tare frumoasa, gratioasa si plina de energie, sigur va avea mare succes in tot ce va face 🙂

 3. roxana manea Reply

  Sant cele mai frumoase flori din viata noastra, dintotdeauna florile danseaza.Mariuca are cu cine sa semene maimutica,..ca taticu.

 4. Ai niste fete minunate. Acum am citit si povestea cu patinajul si sunt subiectiva, stiu, dar cand imi amintesc ce talent fenomenal are Karla la scris, renuntarea la patinaj nu mi se mai pare asa un sacrificiu. Sunt curioasa unde o sa o duca soarta pe Mariuca. Cat despre tine, sunt sigura ca esti un tatic mandru.

  • Sunt atât de mândru că mi se aude inima bătând de la un km! Dar să ştii că nu este uşor deloc să ai un copil aşa de ambiţios şi puternic! Visele mele pentru Karla zboară sus, cât mai sus… Măriuca are un exemplu foarte bun şi sper să îi calce pe urme Kărluţei, dar sunt total diferite.
   Mulţumesc mult, Dănuţa!

 5. thinkiknow Reply

  Măriuca este o adevarată dansatoare. Este grațioasă si plină de energie pozitivă.
  Îi doresc mult succes în continuare !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »