O ultimă rază de soare se strecura pe furiș printre frunzele jucăușe și desena stângaci pe un colț de fereastră. Pe perete, un alb nedorit se întindea vâscos și murdar doborând verdele nesigur de sub pași întârziați. Din toate direcțiile se strângeau urme și se pierdeau într-o pată de timp. Timpul se pulveriza în picături de sudoare și transforma aerul într-un spațiu crud, într-o capsulă ce frânge gesturi și soarbe rămășițe de licăriri. O umbră căzută în agonie, o umbră se zbate înfiptă în strigătul ce izbește pereții.

Cercuri de durere se trasează într-un sens brutal și fidel. Șanțuri de urlete se dezvelesc de cuvinte și în urmă rămâne cenușa unui spațiu mut. Scăldat în frici, își contorsionează trupul într-o luptă inegală și fără sorți de izbândă. E acolo, în el, e un ceva ce refuză să se lase înfrânt. În ciuda spaimei cuibărite în respirații, își strânge gândurile risipite și le conjugă într-un mănunchi de întrebări.

Un murmur ușor, ca un răspuns la întrebările născute din zbuciumul trupului, un murmur se sparge de pereți într-un dans neînțeles. Sunt tonalități stridente ce picură peste răni și nu le pansează. Le inflamează, doar le inflamează și ascute durerea. O durere ce se ridică până în ochi și risipește vălul impus de raza de soare.

Parcă trezit după un somn lung și mistuitor, privește uimit spre umbrele încremenite pe pereți. Respirația se ridică și antrenează în spirala ei un rest de lumină ce cade pe una din umbre. Își mută privirea din umbră în umbră și își caută calea în ochi de bufnițe oarbe!

 

(Duzina de cuvinte: bufnite, alb, crud, scaldat, soare, sens, fidel, timp, usor, ceva, intrebari, ramane.)

 

Bufnita oarba


Foto

Poveste scrisă pentru duzina de cuvinte… alte duzine găsiţi şi la Eddie în tabel.

 

Poveşti pentru sufletul meu:

 

 


1 Comment

  1. Uite ca aflat un text prea bun scris intr-o maniera greu de aflat in netul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »