Din ciclul “Actor şi regizor prin Munţii Carpaţi”:
În anul 2011, după ceva muncă de lămurire, am reuşit să-mi conving familia să mergem câteva zile în Munţii Apuseni. Am studiat ofertele din zonă şi în final ne-am hotărât pentru o pensiune foarte frumoasă situată pe un drum forestier la 3km de DN75 între Arieşeni şi Gârda de Sus. Şi iată-ne pe la începutul lunii august, cu maşina plină de bagaje, cu mari speranţe că totuşi vremea mă va ajuta să colind cât mai mult, deşi toate prognozele meteo pentru zona respectivă erau nefavorabile.
10 Comments
Acum 8 ani am fost acolo. Am facut revelionul la Cetatile Ponorului si am promis ca peste cativa ani voi reveni si vara. Eee uite ca au trecut de atunci anii si nu am mai revenit, insa sper ca in anii ce vin sa le pot face o surpriza copiilor si sotiei si sa ii duc in acel paradis numit Lumea pierduta, cu toate acele avene si izbucuri minunate si cu superbele Balcoane –
Din păcate nu am avut timp să ajung şi în Cetăţile Ponorului, sper să revin cândva.
Am fost acum 20 de ani la Cetățile Ponorului , impresionant! La 2 ani dupa prima vizita am ajuns din nou ,dar am prins o vreme ploioasa , peșterile erau inundate bine si ar fi fost prea riscant . Prima data am luat-o peste munte din Beius prin Stana de Vale .A doua oară prin Huiedin , Bologa apoi peste munte .Încercam anul acesta , poate-o iesi.
Din păcate vizita în Apuseni a fost destul de scurtă, sper să mă reîntorc pentru a vedea şi restul, Cetăţile Ponorului etc. Dar experienţa din Cheile Galbenei a fost de neuitat. Baftă multă pentru anul acesta.
Faina descrierea si filmuletul de la Cheile Galbenei. Intradevar sunt spectaculoase, deasemenea senzati data de catararea pe lanturi este de neuitat.
Mulţumesc mult, Andrei! Dacă aş fi mers prin albia Galbenei, aş fi rămas doar cu frumuseţea cheilor, aşa pe lanţuri, căţărându-mă, făcând ceea ce îmi place cel mai mult, a fost extraordinar! M-am bucurat de fiecare secundă scursă, şi de fiecare pas făcut! Cred că aş fi mers toată ziua aşa!
Am sa incerc si eu drumul asta din curiozitate. Sper pe o vreme mai buna. Evit sa ma mai duc in Stei – Pitroasa -etc
Am fost si noi dar pe seceta.
http://muntele-prin-ochii-unui-copil.blogspot.ro/2014/05/cheile-galbene-epopee-in-apuseni.html
Din păcate nu am avut timpul necesar să văd Cetăţile Ponorului. Sper să mă reîntorc peste câţiva ani în Apuseni şi să am mai mult timp la dispoziţie. Mulţumesc, Costin.
In perioada de toamna arata cel mai bine, Cheile Galbenei, cand sunt impodobite de culorile ruginii.
De le Cheile Galbenei se poate ajunge dupa aproximativ 1 ora de mers la Ghetarul Focul Viu.
Sunt convins că arată foarte bine în culori ruginii, dar e mai greu de ajuns toamna în Apuseni!
Sper ca data viitoare să ajung și la Ghețar, și la Cetățile Ponorului.