Erau serile mele. Doar ale mele. Erau seri de vară când amurgul mă îmbia să…
Degetele alunecă peste bucata de hârtie într-un gest voluntar. Ca niște tentacule se deschid și…
Privesc fascinat la mișcările lor. Stau de ceva timp pe o bancă observându-le agitația. Parcă…
Nu am mai alergat într-o cursă oficială din luna octombrie 2023. Îmi este drag Parcul…
Ca orice copil am bătut mingea de când mă știu. În primii ani de școală…
View Comments
Ce subiect ai luat în discuție... Cât de mult mă frământa și pe mine să îl abordez și am tot zis: mai încolo! La fel spun și acum, n-am să încarc acest coment, dar voi scrie un articol și voi face trimitere către tine și blogul tău, pentru că în fond, de aici a plecat provocarea.
Folosesc ocazia asta, de a spune că mi-au plăcut și alte articole, dar m-am abținut până acum. Felicitări pentru cum gândești!
Mulțumesc pentru apreciere! Aștept cu nerăbdare articolul tău.
De aceea, cred ca e nevoie sa discutam despre ce inseamna psihologia la scoala. Psihologia ar trebui sa fie o matematica, o stiinta exacta ce trece dincolo de definitii si reguli. Ar trebui sa ne arate, pe langa ce avem grija atunci cand invatam si cum ne formam noi relatiile sociale si interpersonale. Si nu ce definitii si informatii sa memoram. Daca eu consider ca aceasta materie se apropie de modul in care lucreaza unul cu celalalt, al vocii lui intelese si a relatiilor, atunci ar trebui sa se apropie si al invatamantului. E nevoie de mai mult decat de o carte de introducere despre psihologie la scoala, e nevoie de un complex de metode de dezvoltare a profundei intelegeri privind tematica din sfera psihologiei. De aceea, cred ca matematica si literatura ofera doar jumatate din ceea ce avem cu adevarat nevoie de la academie si ca e nevoie de cea de-a doua jumatate, stiinta psihologica.