Mă tot întreb de unde vine mult trâmbiţatul şi mediatizatul nume de scenă „Piţi Talent” al „celebrului” manelist. Care manelist? Cel care e prieten cu Reghe şi cu Prodanca, cel care bate cuba cu jucătorii Stelei, cel care nu cumva o fi responsabil pentru buna dispoziţie în lotul viitoarei campioane! Ăsta nu e manelist? Dar ce este? Lăutar? Aha. Îmi cer scuze. Bun, să revenim. Dacă personajul nostru este „vinovat” de toată această pregătire fizică foarte bună a echipei? De acest tonus incredibil?

Poate că în fiecare zi de antrenament le cântă din toţi rărunchii lui de talentat şi îi încarcă cu energie. Şi atunci de ce să nu facă parte oficial din staff-ul Stelei? Să i se recunoască omului meritele!!!

Şi totuşi, de unde îi vine porecla? Piţi o veni de la piţipoance? Adică talent la piţipoance? Tot ce se poate, că doar lumea asta manelisto-folcloristă (folcloriste nu de la folclor românesc ci de la acele suflătoare din Piatra Neamţ, de la Pinalti… vă mai aduceţi aminte???) a fotbalului românesc este plină de piţipoance. Aceste suflătoare super motivate au ajuns atât de importante încât şi-au facut loc pâna şi în varianta online a DEX-ului. Dacă nu mă credeţi vă rog să vă uitaţi şi voi! Cică sunt „tinere uşuratice”. Eu le-aş fi spus „trader”!

Am căutat şi altă explicaţie pentru Piţi Talent. Dacă vine de la piţulă? Piţula era o monedă austro-ungară de zece crăiţari care a circulat până la 1918. Vă daţi seama ce tare e băieţaşul ăsta! Ce de bani face! E firesc să se învârtă prin vestiarul Stelei. Acolo e piaţa lui, acolo îşi vinde cel mai bine marfa.

Dar dacă numele lui de „artist” e într-o strânsă legătură „spirituală” cu un mare antrenor de fotbal, mă refer aici la Nea Piţi, cel cu care sunt un mândru contemporan. Dacă cei doi talentaţi, Piţi Talent şi Nea Piţi, formează un adevărat binom? Dacă cele două talente carteziene s-au întâlnit la un moment dat, lovindu-şi zarurile în acelaşi punct (a se citi cazinou)? Altfel cum de subiectul nostru  nu se numeşte „Salam Talent” sau „Jean Talent”! Probabil că talentatul mai tânăr, impresionat de acest personaj carismatic, de acest „demiurg” al Craiovei, a devenit un umil şi „finuţ” discipol!

Cine ne poate lămuri? Doar acest tânăr talentat şi minunatele lui piţipoance!

 

Articole asemănătoare:


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »
%d blogeri au apreciat: