Skip to content

Păpuşăreasa

Printre colegii mei de muncă am descoperit cu bucurie şi surprindere un adevărat artist. Mai corect spus… este o adevărată artistă. Colega mea confecţionează de mulţi ani păpuşi. O pasiune ce a ţinut-o ascunsă de ochii noştri până acum. Cu totul întâmplător i-am remarcat creaţiile cu ceva săptămâni în urmă, toţi colegii mei fiind impresionaţi de frumuseţea acestor păpuşi. Nu este greu de închipuit că, din acel moment mulţi dintre colegi, în special cei care au copii, i-au comandat diferite păpuşi. Şi au încurajat-o pe Păpuşăreasă să îşi scoată “în lume” frumoasele sale creaţii.

Păpuşile sunt lucrate 100% manual, după cum veţi vedea şi în poze, croşetate din diferite materiale hipoalergenice (melană, lână, nasturi pentru ochişori) şi apoi umplute cu vatelină. În general, fabricarea unei astfel de păpuşi durează între 5 şi 6 ore. Dimensiunea unei păpuşi este între 20-25cm, iar hăinuţele sunt detaşabile.

Papusa1
Papusa4
Papusa6
Papusa3
Papusa5
Papusa2

Vă plac păpuşile Cristinei?

18 thoughts on “Păpuşăreasa”

  1. Să munceşti atâtea ore făcând o păpuşă cere mai mult decât răbdare şi umor. Pasiune, talent, un simţ artistic deosebit!

 1. se pot comanda? 🙂 mă gândesc că le-am putea adăuga (în unele situaţii) la semnul spre carte.
  sunt foarte reuşite, mai ales primele, felicitări colegei tale!

  1. Sigur că da. Şi eu m-am gândit la o astfel de posibilitatea. 🙂 Îţi voi trimite un email referitor la acest aspect.

 2. Acestea sunt exact tipul de păpuși pe care mi le doresc pentru EmiliaȘ ecologice, din material. Nu Barbie!!!!!!

  In ultima vreme, tot caut astfel de păpuși, create manual, nu pe banda rulantă. Dacă se poate, aș dori si eu un email cu costul lor si poate in viitorul apropiat voi reusi sa fac si eu o comanda.

  Felicitări colegei tale, dar și ție pentru că o promovezi!

 3. Ii faceam si eu baiatului meu jucarii crosetate… Nu ieseau atat de frumoase, insa eu ma mandream vazandu-l cat de tare le indragea…
  Imi plac toate, insa nu stiu de ce am o slabiciune pentru cele din a doua si a treia poza. 🙂
  Felicitari colegei tale!

  1. Mulţumesc, Vienela. Foarte frumos că aveai astfel de preocupări pentru băiatul tău. Presupun că peste ceva ani te vei întoarce la astfel de încercări, de data aceasta poate pentru nepoţică! 🙂

 4. Admir îndemânarea oamenilor. Îmi plac aceste păpuşi. Eu nu am răbdare să cos un nasture sau un tiv desfăcut. Tot ce e hand made îmi dă un sentiment straniu. Fericită femeie!

 5. Hello dragii mei,

  Va multumesc tare mult tuturor pentru atentia pe care ati acordat-o papusilor mele si pentru toate comentariile pe care ati avut bunavointa sa le faceti, referior la ele.

  Adi, prea frumos ai prezentat-o pe Papusareasa. In egala masura ai emotionat-o si ai pus-o in dificultate.
  Realitatea este ca-s departe de a fi vreo artista, insa tu ma faci sa par foarte priceputa, prin talentul tau la manuit condeiul.

  Inca o data va multumesc pt vorbele frumoase, care ma incurajeaza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »
%d bloggers like this: